BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Office-pakke fra Claris

Ikke bare ny versjon, men også ny innpakning, nytt navn og ny kundegruppe for den nye ClarisWorks Office pakken.

Liv Torild Mytting
31. juli 1997 - 17:52

Claris har nå kunngjort at deres Office for Windows 95/ NT 4.0 og Mac OS vil være på markedet i september til en pris av 99 dollar. Pakken er først og fremst beregnet på markedet for små bedrifter og hjemmekontor.

ClarisWorks Office inkluderer ClarisWorks 5.0 som tilbyr Internett-muligheter og lenking av URL-er i dokumentene, samt forbedret HTML-oversettelse. Ifølge en pressemelding fra Claris vil det nå bli enklere å publisere avanserte dokumenter på Internett på en kjapp og grei måte. Programmet Claris Home Page Lite lar deg utvikle web-sider og inneholder mer enn 230 forhåndslagede dokumenter. Denne HTML-editoren kan kjøres side om side med tekstbehandlingsprogrammet og lager web-sider av dokumentene.

Verktøylinjen er utvidet til å gi enkel aksess til over 150 av programmets funksjoner. Produktsjef Tom D'Arezzo i Claris sier til Newsbytes at denne programpakken er rettet mot de programdelene som virkelig brukes, og at pakken derfor ikke bruker unødvendig mye systemressurser.

400 nye clip-art-bilder; databasesupport for multimedia, inkludert Quicktime; og mulighet for å passordbeskytte dokumentene er andre nyheter. ClarisWorks 5.0 inkluderer også en oversetter for dokumentene slik at programmet er kompatibelt med Microsofts Office, Corel og Lotus Notes. Brukere av Claris kan til og med lagre dokumentene i konkurrentenes standard, sier D'Arezzo.

- Et regneark kan lages i ClarisWorks for så å lagres som Microsoft Excel-format, slik at det kan hentes opp i dette programmet et annet sted, sier han.

ClarisWorks 5.0 vil ikke bli solgt separat, men vil inngå i Claris Office-pakken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.