Ny og bedre kartløsning fra Nokia

Satellittbilder er blant det som loves med neste versjon av Nokia navigasjonsprogram for mobiler.

Ny og bedre kartløsning fra Nokia

Satellittbilder er blant det som loves med neste versjon av Nokia navigasjonsprogram for mobiler.

Nokia har i dag sluppet en betaversjon av selskaps neste utgave av programmet Nokia Maps. Betaversjonen er tilgjengelig en rekke av selskapets nyere smarttelefoner, inkludert N81, N81 8GB, N82, N95, N95 8GB og E90, på denne siden.

Blant nyhetene i Nokia Maps 2.0 er «Walk», et fotgjengerfokusert program som skal gi mer effektiv navigasjon mellom to punkter når man benytter beina. Programmet skal blant annet gi informasjon om bygninger og stier i parker.

    Les også:

Nyere mobiler, i hvert fall de modellene selskapet avduket i dag, skal også kunne fortelle hvilken vei mobilen peker ved hjelp av et innebygget kompass.

Programmet støtter nå også sanntids trafikkinformasjon, med dynamisk ruteberegninger for 18 europeiske land. Men dette er en tjeneste som vil koste penger.

Nytt er også at t-banestasjonene i 17 byer nå er avmerket. Det er også mulig å vise stedene basert på satellittbilder eller med en hybrid visning, hvor veier er avmerket på bildene.

Nokia vil også kjøre Nokia Maps tilgjengelig i en utgave for Series 40-plattformen, som mange av Nokias mobiler er basert på. Denne versjonen skal komme i løpet av dette halvåret.

Det er ikke kjent når Nokia Maps 2.0 vil bli endelig lansert.

Til toppen