Ny og billigere N-Gage fra Nokia

Nokia har lyttet til kundene og lanserte onsdag en ny utgave av selskapets lommespill, N-Gage.

Nokia har lyttet til kundene og lanserte onsdag en ny utgave av selskapets lommespill, N-Gage.

Ingen kan vel si at etterspørselen etter Nokias lommespillmaskin, N-Gage, har svart til de opprinnelige forventningene. Prisen er - etter seks måneder på markedet - fortsatt høy i forhold til blant annet Nintendos Game Boy-enheter. Selv om N-Gage tilbyr langt mer funksjonalitet en Game Boy, har blant annet den store størrelsen, den lille skjermen og den upraktiske måten å skifte ut spill på, ført til at salget har vært skuffende lavt for Nokia.

I dag presenterte Nokia en ny N-Gage-enhet, N-Gage QD, som er en slanket utgave av den opprinnelige maskinen. Den skal ha en mer kompakt design, en "hot-swap"-port for raskt bytte av spill (på MMC-kort) og ha bedre spillkontroller, bedre skjermbelysning, ny N-Gage Arena-programvare og lengre batteritid. I tillegg har Nokia forandret måten man holder spillkonsollen ved telefonsamtale ved å flytte høyttaleren og mikrofonen.

N-Gage QD er også utstyrt med kalender, XHTML-leser og e-postklient. Det skal også være mulig å laste ned og installere andre Serie 60-applikasjoner.

MP3-spilleren og USB-porten skal være droppet.

- Etter seks måneder med N-Gage på markedet har vi tatt hensyn til den responsen vi har fått og økt produktporteføljen", sier Johan Eidhagen, Marketing Manager Nordic, Nokia Multimedia.

- Med forbedret ergonomi og nye spilltaster kan man nå starte et spill med ett tastetrykk og få en bedre spillfølelse, sier han.

Alle spill til N-Gage passer også til den nye konsollen. Spillerne kan spille mot hverandre trådløst ved hjelp av Bluetooth-teknologien, eller ved å koble seg opp mot spillfellesskapet N-Gage Arena via mobilnettet (GPRS) for å spille online.

N-Gage skal bli tilgjengelig i blant annet europeiske butikker fra og med mai i år. I USA kommer den først i juni. Den amerikanske modellen vil støtte GSM 850/1900, mens modellen for Europa, Afrika og Asia vil støtte GSM 900/1800. Den usubsidierte utsalgsprisen oppgis til omtrent 190 euro eksklusiv mva.

Til toppen