Ny økning i mengden av søppelpost

Etter en periode med nedgang i andelen av e-post som er uønsket, øker nå den nå igjen.

Etter en periode med nedgang i andelen av e-post som er uønsket, øker nå den nå igjen.

Andelen av e-postmeldinger som er uønsket, har globalt gått opp i juni. Det heter det i en undersøkelse gjort av MessageLabs. Spam sto for 65 prosent av alle globale e-postmeldinger i juni, en økning på 6,9 prosentpoeng siden mai. I begge måneder har det derimot vært en liten nedgang i både virus- og phishingangrepene.

Til tross for oppgangen i spamandelen i juni, har andelen sunket ser på man andre kvartal under ett. I dette kvartalet var andelen på 60,4 prosent, mens andelen i første kvartal var på 61,6 prosent. I fjerde kvartal av 2005 var andelen 68,2 prosent.

Ifølge Computer Business Review mener MessageLabs at angripere i større grad fordeler angrene mot flere medier på en gang, for eksempel web og lynmeldinger, i tillegg til e-post. Ifølge undersøkelsen antas det at 10 prosent av lynmeldingstrafikken nå er spam.

Det skal også være slik at angriperne setter sammen flere former for angrep, og dermed bruker både spionvare, søppelpost, phishing og virus/ormer for å spre budskapet. Dessuten tas stadig nye kanaler i bruk, inkludert SMS, blogger og nettsteder som Myspace.com.

- Den økte konvergensen av trusler på tvers av e-post, web og lynmeldinger, kombinert med den stadige mer sofistikerte teknikkene, er en interessant, nye utvikling. I dag ser vi at et økende antall e-post- og lynmeldinger inneholder lenker til websider som inneholder ondsinnet programvare som automatisk blir lastet ned, i motsetning til den tradisjonelle metoden hvor meldingen selv inneholder den skadelige programvare, sier Mark Sunner, teknisk sjef i MessageLabs, til Computer Business Review.

    Les også:

Hele rapporten er tilgjengelig fra denne siden.

Til toppen