Ny OpenOffice skal lappe Microsoft-hull

Å flytte til gratis-pakken OpenOffice er vanskelig med kompliserte Office-filer, men dette skal Sun nå lappe på.

Å flytte til gratis-pakken OpenOffice er vanskelig med kompliserte Office-filer, men dette skal Sun nå lappe på.

Sun forbereder er snart klar med en ny versjon av Staroffice/OpenOffice-samlingen. Den nye versjonen er en stor oppgradering, som løfter kontorprogram-samlingen på en rekke områder. Men den viktigste nyheten er langt større kompatibilitet med Microsoft Office.

For dette er den største sperren for brukere som vil bytte over fra Microsoft Office. Dokumenter skapt i Word og Powerpoint kan bli seende annerledes ut, og det er mange Excel-formler OpenOffice ikke forstår.

Som Microsoft Office inneholder Staroffice/OpenOffice programvare for tekstbehandling, regneark, database og presentasjon.

StarOffice er betal-versjonen av samlepakken, og for 60 dollar får kunder brukerstøtte. OpenOffice er nesten identisk og gratis.

Sun lover ikke full kompatibilitet, men StarOffice 8, som skal lanseres i juli, retter mye. Den nye versjonen håndterer blant annet passordbeskyttede dokumenter, og skal være langt flinkere til å vise frem avanserte Word-dokumenter med tabeller, paragrafer og kolonner, skriver Cnet. Også regnearketprogrammet i OpenOffice skal bli langt flinkere til å forstå Excel-formler.

Det skal bli enda bedre i neste versjon av OpenOffice, for som en del av det store forliket mellom Sun og Microsoft, skal de to selskapene samarbeide for å sikre kompatibilitet.

De kommende utgavene av StarOffice/OpenOffice har også et forbedret grensesnitt og en rekke andre mindre nyheter.

OpenOffice finnes med norske menyer, men engelske hjelpelister, oversatt av et samarbeid mellom flere norske fylkeskommuner. OpenOffice finnes i versjoner til blant annet Windows, Linux og Solaris.

Her kan du lese mer og laste ned dagens norske versjon av OpenOffice.

Til toppen