Ny operatør gir tilgang til IP-sonen på Gardermoen

Etter Tele2-selskapet 3C Communications og britiske Megabeam, tilbyr også norske NetPower tilgang til IP-sonen på Gardermoen.

Etter Tele2-selskapet 3C Communications og britiske Megabeam, tilbyr også norske NetPower tilgang til IP-sonen på Gardermoen.

IP-sonen på Oslo Lufthavn Gardermoen skal gi reisende trådløs høyhastighetstilgang til Internett per Wi-Fi-standarden IEEE 802.11b. Sonen eies og drives av lufthavnselskapet. Kapasitet i sonen selges til offentlige tjenesteleverandører gjennom salgsselskapet Oslo Lufthavn Tele & Data, som eies halvparten hver av Oslo Lufthavn og Telenor Business Solutions.

– Den første operatøren som ga sine kunder tilgang til vår IP-sone, var Tele2-selskapet 3C Communications, forteller salgsselskapets sjef Morten Eldevik til digi.no. – Så kom Megabeam, en London-basert operatør basert som er i ferd med å bygge opp et nettverk av IP-soner over hele Europa, særlig på flyplasser.

Fredag kunngjorde Stavanger-selskapet Netpower Wireless Solutions at de har inngått en avtale som innebærer at også de kan selge tilgang til IP-sonen på Gardermoen.

– Netpower blir den tredje operatøren hos oss, men ikke den siste. Vi kommer til å fortsette å inngå avtaler med IP-soneoperatører, sier Eldevik.

I første omgang vil Netpower selge korttidsaksess med en til fire timers varighet på Gardermoen. Selskapet har tilbudt IP-sonetilgang på fire hoteller i Stavanger-området i over ett år, og satser på en kraftig utbygging av denne typen tjenester i Norge. Målet er mellom 50 og 70 IP-soner innen nyttår.

– Vi skal bygge ut og tilby våre tjenester på flyplasser, hoteller, kafeer, messehaller og konferansesentre. I tillegg vil vi også dekke en del utendørsområder, slik som for eksempel Aker Brygge i Oslo, Vågen i Stavanger og tilsvarende områder i de største byene, sier administrerende direktør Stein Sommerseth i en pressemelding.

Roaming-avtaler mellom IP-soneoperatørene er en pågående prosess. NetPower vil i løpet av tredje kvartal ha et tilbud med fastabonnement og pålogging hos roaming partnere. Fastabonnementet innebærer fri tilgang til alle selskapets IP-soner. Folk som reiser mindre hyppig vil få tilbud som passer bedre til deres bruk. Det vil også utarbeides pakkeløsninger for firmaer.

Til toppen