Ny Palm OS håndholdt med 65.000 farger og innebygget telefon

Handspring Inc håper å spise enda mer av forspranget til Palm, og med riktige priser har de også muligheten til å redusere Pocket PCs markedsandel.

Handspring Inc håper å spise enda mer av forspranget til Palm, og med riktige priser har de også muligheten til å redusere Pocket PCs markedsandel.

Palm-konkurrenten Handspring har bestemt seg for å lansere sin egen fargemodell.

Den nye modellen vil, i tillegg til Palms egne fargemodell, komme med hele 65.535 farger (16-bit), noe som er bedre enn både Palm IIIc og de fleste andre. I tillegg har PDA-en 8 MB minne, en 30 MHz Motorola Dragonball prosessor og Springboard (Handsprings utbyggingsspor).

Visor Prism, som navnet blir, drives av et litiumionebatteri, og ladetid skal være så lite som 90 minutter og kjører Palm OS 3.5.

PDA-en skal lanseres i tide til å rekke julehandelen, og vil antakelig, sammen med Sonys CLIÈ, utfordre de store aktørene i bransjen.

Prism kan antakelig best sammenlignes ved å se på andre lommedatamaskiner som kjører Palm, Epoc eller Windows CE (Pocket PC) som operativsystemer. Selv om en del av disse kjører en skjerm som er fysisk større enn Prism, er det neppe noen som kan utfordre på antall farger, og dette er nok en av grunnene til at Handspring delvis vil promotere PDA-en som en spillmaskin.

Handspring er for tiden den nest største leverandøren av Palm OS-enheter, og denne lanseringen, med tanke på hastighet og fargedybde, kan seriøst øke salget. Av utfordere på samme type maskiner, de som er beregnet på multimedia, er det kun Sonys CLIÈ som er en seriøs utfordrer.

Maskinen kan, når den lanseres, kjøpes gjennom Amazon.com.

Til toppen