Ny Palm Tungsten snart tilgjengelig i Norge

Den nye Palm Tungsten W, den første lommedatamaskinen fra selskapet med innebygd mobiltelefon, ventes i norske butikker i midten av mars.

Ny Palm Tungsten snart tilgjengelig i Norge

Den nye Palm Tungsten W, den første lommedatamaskinen fra selskapet med innebygd mobiltelefon, ventes i norske butikker i midten av mars.

Palm Tungsten W, selskapets nyeste PDA, ble fredag i forrige uke sluppet på det amerikanske markedet. Her hjemme ventes PDA-en å bli tilgjengelig den 14. mars. Dette forteller Morten Rønningen, selger hos IdeData, til digi.no.

Tungsten W er den første enheten fra Palm som har innebygd mobiltelefon. Men den er på ingen måter noen revolusjonerende enhet. Ser man bort fra mobiltelefonfunksjonaliteten, er den første Tungsten-utgaven, Tungsten T, betydelig mer avansert enn den nye utgaven. Blant annet er Tungsten T utstyrt med betydelig kraftigere prosessor. Den er også, i motsetning til Tungsten W, utstyrt med Palm OS v5.0, den nyeste utgaven av PalmSources operativsystem.

Heller ikke kombinasjonen PDA og mobiltelefon er ny, selv om det er første gang Palm lanserer et slikt produkt. Det finnes til og med tilsvarende løsninger basert på Palm OS allerede, blant annet Treo-serien til Handspring. I motsetning til mange av konkurrentene, må en bruke en handsfree når man skal ringe med Tungsten W.

- Interessen for Tungsten W er likevel stor, forteller Rønningen. Han mener årsaken er at mange er skeptiske til PDA-er som ikke leveres fra Palm, selv om flere andre produkter bruker den samme programvaren. Disse kundene har derfor ventet på et slikt produkt fra selskapet.

Rønningen forteller at mange av kundene har spørsmål om den nye PDA-en, og noen forhåndsbestillinger er også blitt registrert.

- Mange skal være mobile hele tiden, sier han, og forventer enda høyere interesse for PDA-en så snart nettstedet til IdeData blir oppdatert med mer informasjon om enheten.

- Vi har foreløpig ikke fått testet denne enheten selv, så da blir litt begrenset hva vi kan skrive i produktarket, sier Rønningen.

IdeData vil selge Palm Tungsten W for drøyt 6000 kroner inkludert mva, uten bindinger til mobilabonnement.

Til toppen