Ny PC-type raskt til Norge

Den nye, penn-baserte typen PC-er basert på en ny utgave av Windows XP, vil om kort tid dukke opp på markedet i Norge.

Den nye, penn-baserte typen PC-er basert på en ny utgave av Windows XP, vil om kort tid dukke opp på markedet i Norge.

Hewlett-Packard lanserte torsdag den første Compaq Tablet PC-modellen basert på Microsofts Windows XP Tablet PC Edition. Også operativsystemet ble lansert i går.

Les også:

Compaq Tablet PC TC1000, som er basert på en Crusoe TM5800 1 GHz-prosessor fra Transmeta, er omtrent to centimeter tykk og er utstyrt med en 10,4 tommer TFT-skjerm med herdet glass og en oppløsning på 1024 x 768 punkter. Brukeren kan snu enheten slik at skjermbildet vises som "portrettvisning".

Brukeren kan skrive til maskinen enten ved hjelp av en spesiell penn rett på skjermen, eller ved hjelp av en lite tastatur som kan festes til hovedenheten.

Maskinen er vi utstyrt med minst 256 MB SDRAM og 30 GB harddisk. Dette kan utvides til henholdsvis 768 MB og 60 GB.

Av tilkoblingsmuligheter finnes det kontakter for 56 kbps modem, ethernet, ekstern skjerm, hodetelefon og mikrofon. I tillegg er maskinen utstyrt med full støtte for trådløst nettverk (WLAN), to høyttalere og mulighet for tilkobling til en dokkestasjon.

Dokk-løsningen er ekstrautstyr, men den muliggjør visning på to skjermer uavhengig av hverandre (to ulike skjermbilder), og tilkobling til blant annet eksterne enheter som CD-ROM- DVD-spiller, diskettstasjon, eksternt tastatur og mus. Maskinen skal være utstyrt med en såkalt "grab-and-go"-løsning som gjør at brukeren sømløst skal kunne skifte mellom bruk ved dockingstasjonen og mobil bruk.

Maskinen har ifølge HP en batterilevetid på opptil fire timer, og en vekt som begynner på 1,36 kg, avhengig av modell og utstyr,

I Norge ventes maskinen å komme på markedet i desember. Prisen vil starte på 18.900 kroner eksklusiv mva.

Til toppen