Ny PDA/mobil gir superbillig surfing og chat

Nå får Nokia, HP og Palm tøffere konkurranse - nå lanseres Hiptop/Sidekick i USA og etter hvert i Europa.

Nå får Nokia, HP og Palm tøffere konkurranse - nå lanseres Hiptop/Sidekick i USA og etter hvert i Europa.

Laget av amerikanske Danger, tilbyr Sidekick mye av det samme som Nokia, HP og Palm, men til en langt lavere pris.

Danger Hiptop, eller Sidekick som den først heter, vil selge en mobiltelefon med stor skjerm, en fullblåst nettleser og GPRS til bare 199 dollar, 1500 kroner.

Les mer om Danger Hiptop:


Danger skal ikke lansere sin maskin selv - det skal store mobilselskaper gjøre. Lanseringen er det den amerikanske armen til T-Mobile, mobilselskapet til Deutsche Telecom, som får gjøre. Til Europa kommer maskinen til neste år.


Maskinen i seg selv kan ikke gjøre så mye, så den må lanseres sammen med tjenester for e-post, chat og AOL instant messaging.

Det er ikke bare salgsprisen som gjør europeiske mobilbrukere misunnelige. Pris for bruk er 40 dollar (300 kroner) i måneden og da får du 200 ringeminutter på hverdager, 1000 ringeminutter i weekendene og ubegrenset dataoverføring. Dermed kan du chatte, surfe og sende så mye e-post som du vil. Spørsmålet er om en europeisk versjon får SMS.

Vanligvis tar det lang tid før mobilnyheter fra USA kommer til Europa, men Danger Hiptop er en GSM/GPRS-telefon. Danger forteller at selskapet forhandler med Orange, den nest største mobiloperatøren i Europa om lansering i 2003.

Både T-mobile og Orange er investorer i Danger.

Les mer om Sidekick/Hiptop hos Danger og T-Mobile.

Til toppen