BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny personlig brannmur utestenger snoken automatisk

Symantec har oppgradert sin personlige brannmur slik at den automatisk utestenger snoken når den oppdager at porter blir scannet utenfra.

29. aug. 2001 - 14:09
Symantec Corporation

Symantec hevder at det nye produktet er den eneste personlige brannmuren som tilbyr både en regelbasert brannmur, en applikasjonskontroll og innbruddsvern.

Det er kjent at det foregår enormt mye portscanning på Internett, også mot personlige brukere. Usikrede maskiner er interessante for personer som ønsker å bruke dem til annen fandenskap, for eksempel som utgangspunkt for angrep mot beskyttede nettverk. Flere sikkerhetseksperter mener at ikke bare bredbåndsbrukere, men også dem med modem og ISDN, bør beskytte seg med en personlig brannmur. Flere selskaper, blant dem ZoneLabs, tilbyr gratis personlig brannmur fra sitt nettsted.

Innbruddsvernet i Symantecs nye brannmur går ut på at den merker når porter scannes utenfra, og automatisk blokkerer porten slik at inntrengeren holdes utenfor.

Applikasjonskontrollen er et vern mot ondsinnet kode som forsøker å kommunisere på Internett. Verktøyet overvåker Internett-bruken, og reagerer straks et ukjent program prøver å gjøre noe.

Oppsettet av brannmuren er utvidet med en egenskap som merker seg de legitime applikasjonene på PC-en og foreslår egnede styringsregler for brannmuren.

Symantecs produkt er klargjort for Windows XP. Selskapet forsikrer at selv om dette systemet kommer med en egen personlig brannmur, tilbyr Norton-muren mer helhetlig beskyttelse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.