Ny Photoshop endelig i salg

Adobe starter nå leveringen av Photoshop 7.0 i Norge. Norske versjon kommer på tidligsommeren.

Adobe starter nå leveringen av Photoshop 7.0 i Norge. Norske versjon kommer på tidligsommeren.

Adobe Systems melder nå om at selskapet starter leveringen av den engelske versjonen av Adobe Photoshop 7.0. Programmet inneholder en hel del nyheter for webdesignere, grafikere og fotografer.

Den siste versjonen inneholder blant annet forbedrede retusjeringsmuligheter, en ny filleser som gjør det enkelt og effektivt å finne og organisere bilder, samt full støtte for Mac OS X og Windows XP.

Les også:

Den nye fil-leseren skal gjøre det enkelt og effektivt å finne, organisere og granske bilder på forhånd, og samtidig se komplett EXIF-informasjon fra digitalkameraer som dato, eksponeringsinnstillinger og andre tilhørende metadata. Det nye verktøyet "healing brush" gir nye muligheter for retusjering av bilder.

Brukerne kan enkelt fjerne støv, riper, flekker og rynker samtidig som skygger, lyssetting, tekst og andre attributter automatisk bevares.

Programmet inneholder en helt ny motor for penselverktøy der brukerne kan skape egne forhåndsinnstilte pensler, simulere pastellmaling og kulltegning, i tillegg til å benytte spesialeffekter som gress og løv. Med den nye funksjonen "pattern maker" er det til og med mulig å skape mønstre for stein og sand.

Funksjonen "gjør flytende"/"liquify" er utvidet med flere muligheter til forvrengninger og har flere angrefunksjoner.

Den engelske versjonen av Adobe Photoshop 7.0 for Mac OS (9.1, 9.2, og 10.1) og Windows® (XP, 2000, 98, og ME) er nå klar for levering. Norsk versjon beregnes å være tilgjengelig i juli måned, 2002. Programmet anslås å koste cirka 6400 kroner for den engelske versjonen og cirka 8400 kroner for den norske.
Oppgradering til versjon 7.0 vil koste cirka 1500 kroner for engelsk versjon og cirka 2000 kroner for norsk versjon. Samtlige priser er omtrentlige og eksklusiv moms.
Til toppen