Ny Photoshop-versjon for proffe fotografer

Ny Photoshop-versjon for proffe fotografer

Adobe annonserte i dag en Photoshop utviklet av og for profesjonelle fotografer.

Adobe annonserte i dag at selskapets Photoshop Lightroom 1.0 vil komme i salg i midten av februar. Dette er et verktøy spesielt laget for behandling av digitale fotografier og er blitt utviklet i samarbeid med profesjonelle fotografer.

Verktøyet gjør det mulig å importere, administrere og presentere store mengder av digitale fotografier. Målet er å redusere tiden fotografer må tilbringe ved datamaskinen.

Offentlige betautgaver av Lightroom-programmet er blitt lastet ned over en halv million ganger det siste året.

- Alt, fra bildevisningen og evalueringsverktøyene til de tidsbesparende redigeringsegenskapene, er blitt utviklet med hjelp fra fotografer, sier John Loiacono, senior visepresident i Adobes Creative Solutions Business Unit.

Photoshop Lightroom inkluderer moduler for slideshow, utskrift og webvisninger. Det har en Key Metadata Browser som gir tilgang til nøkkelinformasjon i lagret i tagger, samt et rangeringssystem med blant annet fargeetiketter.

Det nye programmet tar i bruk Adobes Camera Raw-teknologi med støtter for over 150 råformater, i tillegg til JPEG og TIFF.

I forbindelse med import, kan filene konvertere til Digital Negative-spesifikasjonen (DNG) eller døpes om og segmenteres etter mapper eller dato.

Adobe Photoshop Lightroom vil i begynnelsen selges for 199 dollar, men prisen vil stige til 299 dollar etter den 30. april. Programmet leveres til Mac OS X 10.4.3 eller nyeste, samt Windows XP SP2. Mac-versjonen er en Universal Binary-applikasjon som kan kjøres på både Intel- og PowerPC-prosessorer.

Til toppen