Ny plattform for fiberløs bredbånd

En ny plattform fra Alcatel lar operatører tilby symmetriske 45 Mb/s til bedrifter uten fiber.

En ny plattform fra Alcatel lar operatører tilby symmetriske 45 Mb/s til bedrifter uten fiber.

Alcatel lanserer i en ny plattform som tilbyr rendyrkede Ethernet-tjenester til bedrifter som ikke har fibertilknytning. Alcatel 1521 Copper Line IP (CLIP) beskrives som en profesjonell plattform for opptil 45 Mb/s symmetrisk båndbredde over kobberledningen. Det er en Alcatel-avdeling i Norge som med denne lanseringen utvider sitt tilbud til telekomselskaper over hele verden.

Alcatel 1521 CLIP skal gjøre det mulig for tjenesteleverandører å få maksimalt ut av sine investeringer i eksisterende kobber infrastruktur, og samtidig levere høyhastighet symmetriske Ethernet tjenester til profesjonelle kunder.

Produktet er også godt egnet for Ethernet oppkobling av små DSL aksessnoder og trådløse aksesspunkter. 1521 CLIP er kompakt, og kan installeres for hver enkelt kunde, slik at den passer til lavskala applikasjoner. Plattformen bygger på den nye standarden IEEE 802.3ah.

Den kan også brukes til ¨komplementere andre oppkoblingsløsninger for Wimax.

– Denne løsningen vil kunne revolusjonere bredbåndstilbudene til bedrifter som ikke har investert i fiber samtidig som tjenesteleverandørene får utnyttet de investeringene som er gjort i kobbernettet. Vi møter stor interesse for denne løsningen og utstyret er allerede i felttest i flere land i verden, sier Per Hasselstrøm som er produktansvarlig for dette produktet i Alcatel internasjonalt.

Alcatel 1521 CLIP er sertifisert i henhold til Metro Ethernet Forums (MEF) «Global Carrier Ethernet Service Definitions». Sertifiseringsorganet til Metro Ethernet, Iometrix, har testet plattformen og bekrefter at den oppfyller alle tjenestekrav som er definert i MEFs ni tekniske spesifikasjonene som gjelder for Ethernet-tjenester.

Til toppen