BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Playstation 2-utgave

For første gang siden Sony lanserte Playstation 2, har selskapet gjort vesentlige endringer i maskinvaren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. apr. 2003 - 08:09

For første gang på de tre årene Playstation 2 har vært i salg, har Sony Computer Entertainment annonsert endringer i spillmaskinens maskinvare.

Den nye utgaven, SCPH-50000, er forbedret på flere måter i forhold til dagens utgave. Den ene er offisiell støtte for avspilling av brennbare DVD-plater som følger standardene DVD-R, DVD-RW, DVD+R og DVD+RW. Playstation 2 har offisielt bare støttet DVD-Video, selv om mange av de nyere utgavene har kunnet lese noen av de nevnte formatene med en viss stabilitet.

Den nye utgaven av PS2 vil være utstyrt med en utgave for progressiv-scan videosignaler, det vil si at alle linjene på skjermen oppdateres på en gang. Dette betyr bedre bilde på tv-er som støtter løsningen. Enheten skal også være langt mer stillegående, viftestøyen skal være redusert med 75 prosent.

Fjernkontroll vil fortsatt være tilleggsutstyr, men den nye PS2-utgaven har innebygd IR-mottaker slik at det ikke vil være nødvendig å ha noen mottaker i spillkonsollens kontrollport for å motta signalene fra fjernkontrollen. Den nye fjernkontrollen vil blant annet ha en av/på-knapp.

En annen endring er at iLink/FireWire-utgangen er blitt fjernet. Sony forklarer dette med at løsningene selskapet opprinnelig hadde tenkt å benytte denne porten til, i stedet vil bli løst gjennom nettverksløsningen. Men det er ingenting som tyder på at denne vil bli standardutstyr med det første.

Den nye Playstation 2-utgaven vil bli tilgjengelig i Japan den 15. mai til en pris på 25.000 yen + skatt (omtrent 1530 kroner). Dette er noe mer enn det dagens utgave normalt koster i Japan. Planene for lansering i Europa og USA er ennå ikke klare.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.