TELEKOM

Ny Prada-mobil blir langt mer avansert

De fleste luksusmobiler har, til tross for prisen, begrenset funksjonalitet. Den nye Prada-mobilen blir et unntak.

prada new lg orig 5 068
prada new lg orig 5 068
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. okt. 2008 - 12:39

Mange mobilselskaper har gjennom årene lanserte forholdsvis luksuriøse mobiltelefoner til kunder som er mest opptatt av design og utseende. Men til tross for høy pris, har disse modellene normalt ikke vært på høyde med andre moderne mobiler når det gjelder de tekniske kapasitetene.

LG Electronics KE850, mest kjent som Prada-mobilen, siden den ble utviklet i samarbeid med det italienske motehuset, kom på det norske markedet i fjor sommer. Men til tross for en veiledende prislapp på 6000 kroner, hadde ikke mobilen engang støtte for 3G eller WLAN, noe som allerede da var standardutstyrt for de fleste andre mobiler i den øvre prisklassen. Den har likevel blitt solgt i over 1 million eksemplarer.

I går kunngjorde LG Electronics og Prada at selskapene har utviklet en ny mobil. Utseendemessig har den mye felles med den opprinnelige modellen, men den inkluderer en rekke nyheter som henvender seg til brukere som ikke bare ønsker å ringe med mobilen.

Den mest synlige er et skyvbart QUERTY-tastatur, som skal være svært smalt. I tillegg har mobilen nå et langt bedre kamera med 5 megapikslers oppløsning. Den leveres med støtte for 7.2 megabits per sekund HSDPA (Turbo-3G), WLAN-støtte og nettleser.

Den nye Prada-mobilen fra LG vil bli Norge, Italia, England, Frankrike, Tyskland, Spania og Nederland i løpet av fjerde kvartal av 2008. Forventet utsalgspris vil være 600 euro.

LG Electronics andre utgave av Prada-mobilen. Det skyvbare tastaturet er den mest synlige endringen.
LG Electronics andre utgave av Prada-mobilen. Det skyvbare tastaturet er den mest synlige endringen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra