BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny prismodell skal gjøre XenServer superbillig

Citrix har valgt en lisensmodell som også er svært enkel å administrere.

7. apr. 2008 - 11:18

I forrige uke lanserte Citrix både versjon 4.1 av XenServer og en ny prismodell for produktet. Versjon 4.1 er den første oppgraderingen siden Citrix kjøpte XenSource i oktober i fjor. XenServer er en åpen kildekodebasert plattform for virtualisering av 64 biters x86-servere, som særlig konkurrerer med VMware.

Den nye prismodellen går ut på at lisensen gjelder per fysisk server, uansett hvor mange virtuelle servere man installerer. Det innebærer at man betaler det samme uansett hvor mange prosessorer serveren har. Oppgraderes serveren fra en til to eller fire prosessorer, dekkes man av den samme XenServer-lisensen. Dette gjelder for alle tre kommersielle utgaver av XenServer, det vil si «Standard», «Enterprise» og «Platinum». Sistnevnte er rettet mot store anlegg, og kommer på markedet denne måneden.

Dette skal ikke bare gi en prisreduksjon. Citrix mener det er også et godt salgsargument at kunden slipper å måtte følge med i antall virtuelle servere og antall prosessorer for å holde seg til lisensavtalen.

Anbefalt pris for XenServer i dag er fra 900 dollar og oppover. Produktet kan også lisensieres på årsbasis, fra 600 dollar per år.

Citrix opplyser ellers at de har økt tallet på XenServer-forhandlere fra 300 i oktober 2007 til over 2500 i dag. Tallet på XenServer-kunder skal være doblet i samme periode. OEM-avtaler med Dell, HP, Lenovo og NEC innebærer at XenServer i dag leveres ferdig installert på mer enn annenhver x86-server som selges verden over.

Citrix kunngjorde også nylig en strategisk avtale med NetApp som innebærer at de to lanserer en felles løsning innen virtualisert lagring: Citrix XenServer Adapter for NetApp Data ONTAP. Løsningen gir kundene tilgang til alle lagringsfunksjoner i NetApp Data ONTAP direkte fra administrasjonskonsollen i XenServer. Den er en integrert del av XenServer 4.1.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.