BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny programvare kan kutte server-kjøp

De fleste PC-prosessorer går for det meste på tomgang. Ny programvare gjør at denne datakraften kan erstatte dyre servere.

25. apr. 2001 - 05:00
Datasynapse



Det amerikanske meglerhuset First Union har kjøpt programvaren for å la selskapets PC-er overta mye av talltyggingen de trenger å gjøre. Alternativet hadde vært en større opprustning av server-parken, skriver Reuters.

Intel har omtalt prosjektet og forteller at meglerselskapet brukte tidligere 44 minutter på en kompleks, daglig regneoperasjon som nå går unna på bare 33 sekunder. Les mer i Intels rapport.


Webproc, som programvaren heter, kan fordele regnejobber automatisk til 100 PC-er. I First Unions tilfelle trenger selskapet bare den ekstra datakraften noen få timer midt på dagen. Systemet kan dog bare brukes på typiske regnejobber som lar seg splitte opp i biter. Systemet kan ikke erstatte for eksempel en Internett-server.

Webproc kan også brukes til å kjøpe datakraft fra eksterne leverandører når dette trenges. Du kan lese mer om systemet på hjemmesidene til Datasynapse.. Server-delen av programvaren er tilgjengelig både for Windows, Linux og Sun Solaris.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.