Ny prosessorutskifting fra Intel i mai

Intel planlegger mange nye prosessorer til bærbare PC-er denne våren, inkludert noen ekstra små.

Ny prosessorutskifting fra Intel i mai

Intel planlegger mange nye prosessorer til bærbare PC-er denne våren, inkludert noen ekstra små.

Intel skal ifølge taiwanske PC-produsenter komme med hele 15 nye prosessormodeller for bærbare PC-er i mai. Dette skriver Digitimes.

De nye prosessorene er beregnet for en ny versjon av Intels Centrino-plattform, som foreløpig kalles Montevina. De nye brikkesettene til plattformen inkluderer støtte for DDR3-minne, Wimax, HD DVD og Blu-ray Disc.

Alle de nye prosessorene skal være basert på 45 nanometers prosessteknologi, men åtte av brikkene er ekstra små. De vil dekke et areal på 22 x 22 mm og er beregnet for de minste, bærbare PC-ene. Disse prosessorene vil ha et maksimalt effektforbruk på mellom 10 og 25 watt, klokkehastighet på mellom 1,2 og 2,4 GHz, cacheminne på mellom 1 og 6 MB og en busshastighet på enten 800 eller 1066 MHz.

    Les også:

I tillegg kommer sju brikker som dekker et areal på 35 x 35 mm. Dette er kraftigere prosessorer som alle støtter en forsidebuss på 1066 MHz, blant annet to Extreme-modeller med henholdsvis 6 og 12 MB cacheminne og maksimalt effektforbruk på 45 watt. Klokkehastigheten til disse er bestemt ennå. De øvrige modellene har en klokkehastighet på mellom 2,26 og 3,06 GHz, cachestørrelser på mellom 3 og 6 MB og et maksimalt effektforbruk på mellom 25 og 35 watt.

Det er ikke blitt oppgitt hvor mange kjerner de kommende prosessormodellene vil ha.

Ifølge Digitimes vil ikke Intel bekrefte informasjonen, utover å si at Montevina planlegges lansert dette halvåret.

Intel lanserte fem nye prosessorer for bærbare PC-er så sendt som i forrige uke. Men alt tyder på at dette bare er midlertidige produkter som raskt vil forsvinne fra markedet igjen.

Til toppen