Ny QuickTime med MP3-støtte

Mens Microsoft og RealNetworks utvikler konkurrerende standarder til MP3, kaster Apple seg medstrøms og kommer snart med en ny multimediaavspiller som blant annet støtter det omstridte filformatet for musikk.

Mens Microsoft og RealNetworks utvikler konkurrerende standarder til MP3, kaster Apple seg medstrøms og kommer snart med en ny multimediaavspiller som blant annet støtter det omstridte filformatet for musikk.

Apple ventes å vise fram den fjerde utgaven av selskapets QuickTime-programvare under messen til National Association of Broadcasters i Las Vegas neste uke. QuickTime er et av de mest utbredte formatene for multimedia på verdensveven og skal være grunnlaget for MPEG-4, den neste generasjonen av industriformatet for lyd og video.

Det er nå over et år siden QuickTime sist ble oppdatert og ifølge kilder nært knyttet til Apple skal den nye utgaven inneholde en rekke endringer - både i brukergrensesnittet og under skallet.

Først og fremst skal QuickTime 4.0 inneholde en utvidet utgave av dagens MoviePlayer. Den nye avspilleren skal hete QuickTime Player. Denne skal kunne avspille filformater for både lyd og film - inkludert MP3. Man skal også kunne skrive inn peker til en fil på weben direkte inn i et felt i avspilleren, uten å måtte gå om en nettleser. Men det vil selvsagt også være mulig å spille av filene inne i vinduet på en nettleser mens dataene overføres over nettet.

QuickTime 4.0 skal være mer objektorientert enn tidligere. Hele arkitekturen har blitt delt opp i flere mindre applikasjoner og systemkomponenter enn i de tidligere utgavene. Programmet skal også inneholde en oppdateringsfunksjon som kan brukes til å laste ned nye utgaver av komponentene når disse blir tilgjengelige. Man slipper derfor å laste ned hele installasjonen hver gang programvaren er blitt endret en smule.

Til tross for at Apple nå offentlig skal demonstrere QuickTime 4.0 for første gang, er det uklart når programmet blir klart for utgivelse. Foreløpig er det kun snakk om en betautgave - til tross for at mange trodde at avspilleren allerede skulle lanseres under Macworld-messen i januar. Dette viste seg å være feil.

(Kilde: Wired News, Apple)

Til toppen