HJEMMEKONTOR

Ny rapport: Norske husstander klarte omstillingen til heldigital hverdag godt

Sju av ti mener digitale tjenester har lettet hverdagen under koronakrisen, viser en ny undersøkelse.

Illustrasjon av hjemmekontor.
Illustrasjon av hjemmekontor. Foto: Heidi Sævold
20. mai 2020 - 12:54

Etter at samfunnet mer eller mindre ble stengt 12. mars har mange oppgaver blitt løst med digitale hjelpemidler. Både jobb, møter, undervisning og underholdning er alle eksempler på hva som har blitt løst digitalt.

Digitaliseringen av hverdagen ser ut til å ha skutt fart under pandemien

Ifølge en ny SIFO-rapport har norske husholdninger klart overgangen til en digital hverdag godt.

Undersøkelsen viser at 72 prosent mener at digitale tjenester har lettet hverdagen under koronakrisen. Flertallet mener de er kompetente nok til å nyttiggjøre seg tjenestene, selv om de eldre er noe mer usikre.

– Digitaliseringen av hverdagen ser ut til å ha skutt fart under pandemien, sier forsker Dag Slettemeås, en av forfatterne bak rapporten.

65 prosent føler på en viss digital avhengighet, og 72 prosent mener et bortfall av nettilgangen under krisen ville blitt problematisk for husstanden.

– Vi vet at både digital tilgang og kompetanse varierer stort mellom husstander og mellom ulike sosiale og demografiske grupper. Dermed kan eksisterende skiller forsterkes i denne type kriser – også de digitale. Dette trengs det ytterligere kunnskap om, sier Slettemeås.

Ferdigstillelsen av Avinors digitaliseringsprosjekt er forskjøvet til 2028. Bildet viser flytårnet på Værnes lufthavn. Endringer i planene har gjort at kun Sør-Norge sør for Trondheim er med i det nåværende digitaliseringsprosjektet.
Les også

Flygeleder-digitalisering utsatt til 2028

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.