JUSS OG SAMFUNN

Ny razzia mot Google

Mistenkt for å stenge ute konkurrenter fra Android.

Politiet har igjen gått til aksjon mot Googles kontorer i Seoul. Her bærer de ut beslag under razziaen i begynnelsen av mai 2011.
Politiet har igjen gått til aksjon mot Googles kontorer i Seoul. Her bærer de ut beslag under razziaen i begynnelsen av mai 2011. Bilde: Reuters/Truth Leem
7. sep. 2011 - 11:33

Myndighetene har igjen slått til mot Googles hovedkontor i Sør-Korea. For bare fire måneder siden skjedde det samme, etter mistanke om ulovlig innsamling av posisjonsdata gjennom selskapets annonseplattform AdMob.

Også i fjor ble kontorene deres i Seoul raidet av politiet. Da havnet de i trøbbel etter den berømmelige datafangsten for karttjenesten Street View.

Denne gangen er mistanken knyttet til angivelig skjeve konkurranseforhold i det mobile søkemotormarkedet, ifølge Wall Street Journal.

Konkurransetilsynet har innledet etterforskning med bakgrunn i klager fra to lokale portaloperatører. Påstanden er at Google angivelig skal ha hindret dem fra å levere sine søketjenester på Android-baserte mobiltelefoner.

Googles søkemotor er angitt som standard på Android-telefonene. De sør-koreanske søkeportalene hevder at det er for vanskelig for brukerne å bytte til alternative leverandører.

Søkegiganten har ikke offisielt bekreftet razziaen som skal ha skjedd i Seoul tirsdag, men lover ifølge Wall Street Journal å samarbeide fullt ut under etterforskningen.

Granskes også i USA

En tilsvarende etterforskning ble iverksatt også i USA tidligere i sommer. Amerikanske konkurransemyndigheter har satt Android under lupen, og startet granskning for å avdekke om mobilplattformen blir misbrukt for å befeste deres allerede dominerende posisjon i søkemarkedet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.