Ny RealOne Player tar alle lyd- og videoformater

Multimediaspilleren RealOne Player er oppgradert til versjon 2, og spiller av nærmere 60 formater fra Microsoft og QuickTime til MP3.

Tidligere i sommer lanserte RealNetworks Inc sin 'Helix Server', programvare som innholdsleverandører kan bruke for å streame lyd og bilde i alle aktuelle formater. Gårsdagens lansering av RealOne Player versjon 2 innebærer at selskapet tilbyr en tilsvarende universell spiller. Installerer du RealOne Player, trenger du ingen annen spiller, ifølge RealNetworks.

RealOne Player tar RealNetworks' egne formater RealAudio og RealVideo, samt MP3, Windows Media, QuickTime MPEG-4 og mer enn 50 andre formater.

Andre forbedringer gjelder avanserte egenskaper for CD-brenning - i flere formater - avspilling av DVD og tilpasning til RealNetworks' utvidede Internett-radiotjeneste. Denne tjenesten, døpt RealOne RadioPass, er en abonnementsordning med tilgang og søkemuligheter blant over 3200 Internett-radiostasjoner.

Den fullverdige Plus-utgaven av RealOne Player v.2.0 leveres gratis til alle RealNetworks' abonnenter og koster ellers i underkant av 20 dollar. Gratis-utgaven er skrellet for den avanserte format-håndteringen, men tilbyr enkel CD-brenning og avspilling av DVD.

Abonnementsordningen til RealNetworks koster i underkant av ti dollar i måneden. Selskapet har 750.000 abonnenter som bidrar med 25 prosent av dets samlede omsetning.

Til toppen