Ny rekord for Google-aksjen

Søkegiganten Google har på kort tid blitt en av IT-bransjens viktigste selskaper, og dermed et av verdens mest verdifulle selskaper, på særdeles kort tid.

Da Google ble børsnotert var det mange "forståsegpåere" som mente at aksjekursen var overpriset, men etter børsintroduksjonen har aksjekursen likevell sprettet i været.

Fredag i forrige uke satte aksjekursen ny "all time high". På det meste var selskapet verdt nesten 175 milliarder dollar, noe som ifølge nettstedet Seekingalpha.com bare er litt mindre en varehandelsgiganten Wal-Mart er verdt.

Ifølge analytikere som følger Google, skal selskapet ligge an til en omsetning på cirka 11,5 milliarder dollar i inneværende år. Selskapet prises således til mange ganger sin egen omsetning.

Aksjer prises delvis i henhold til prestasjoner, men det er først og fremst forventninger til fremtidig vekst og inntjening som avgjør et selskaps aksjekurs. Google presterer skyhøye marginer, og selskapet fortsetter å vokse raskt. Dersom denne kraftige veksten skulle begynne å avta, vil det trolig gi hardt utslag for selskapets aksjekurs, selv om de presterer godt rent finansielt.

Til toppen