Ny rekord for salget av databrikker

Salget av halvledere har steget kraftig siden i fjor og det ble satt omsetningsrekord i august.

Semiconductor Industry Association har nå kommet med tallene for den globale omsetningen av halvledere i august i år.

Omsetningen av halvlederkomponenter, det vil i praksis si prosessorer og minnebrikker, er et viktig barometer for IT-bransjen. Skal man dømme etter disse tallene så går det veldig godt for tiden.

I august ble det omsatt elektroniske brikker for 20,5 milliarder dollar. Det er ny rekord og det er en økning på hele 10,5 prosent sammenlignet med august i 2005. Det er også en oppgang på 2,1 prosent fra juli i år.

Den forrige rekorden var fra november i fjor. Da ble det omsatt for 20,4 milliarder dollar.

– Halvlederkomponenter for forbrukerapparater viste sterk vekst etter at produsentene begynte å gire opp for feriesesongen, sier George Scalise, president i SIA i en pressemelding.

Han mente forøvrig også at den nedadgående bensinprisen i USA var med på å påvirke etterspørselen og begrunnet det med at det fikk forbrukerne til å bli tryggere på at økonomien deres ville holde seg god fremover og at de derfor så seg i stand til å bruke mer på forbrukerelektronikk.

Mer enn halvparten av brikkene som nå produseres går nå inn i forbrukerelektronikk som mobiltelefoner, harddiskopptagere, LCD-skjermer og digitale kameraer.

Til toppen