Ny rolle for Apples designguru

Jony Ive blir forfremmet.

Ny rolle for Apples designguru
Det nye superbygget til Apple er et område Jony Ive skal jobbe mer med i tiden fremover. Bilde: Apple

Apple stokker om i sin designavdeling, og gir den anerkjente produktdesigneren Jony Ive en ny rolle, ble det kjent via en melding fra toppsjefen Tim Cook i natt - og omtalt i en artikkel hos The Telegraph.

Ive, som har vært hos Apple siden 1992, har i en årrekke satt sitt preg på selskapets produkter fra den visuelle siden. De siste årene har han hatt stillingen som visesjef for design, og har også hatt det overordnede ansvaret for utvikling av grensesnittet til Apples operativsystemer, spesielt iOS 7, etter at den tidligere programvaresjefen Scott Forstall måtte slutte.

Les også: Arveprinsen ferdig i Apple.

Nye oppgaver

Nå er det endringer på gang. Ive skal promoteres til Chief Design Officer, som er en nyopprettet stilling hos Apple. Dette skal sørge for at han fremdeles har hovedansvaret for design både på maskinvare- og programvare-siden, men at han gir fra seg den daglige styringen til andre. Dette skal frigjøre ham til å ta seg av andre oppgaver: For eksempel designet til Apple-butikkene og utformingen av selskapets nye hovedkvarter som er under oppføring. 

Det er snakk om at Ive jobber med designet av detaljer som stoler og bord som skal brukes i det nye hovedkvarteret. 

Det daglige ansvaret for design overtas av to menn: Richard Howarth skal bli visesjef for industriell design, og jobbe med produktene. Han har vært en del av iPhone-teamet siden første generasjon av smartmobilen. Alan Dye blir visesjef for grensesnittutvikling, og vil altså ta seg av operativsystemene. Han skal ha vært tett involvert i utviklingen av iOS 7 samt grensesnittet til nye Apple Watch. 

Overgangen skal skje fra 1. juli i år.

Les også: Apples designsjef går av.