RESULTATERFINANS

Ny runde i budkrig om 3Par

Dell høynet torsdag ettermiddag. Så kom enda et overbud fra HP.

27. aug. 2010 - 08:41

Torsdag ettermiddag og kveld gikk Dell og HP en ny runde i budkrigen om 3Par, en spesialist på lagringsløsninger til nettskyen som begge trenger for å være på høyde på den forventede etterspørselen etter virtualisert lagring.

Før Wall Street-børsens stengetid høynet Dell sitt bud til 24,30 dollar per aksje, marginalt over HPs til bud på 24 dollar fra mandag ettermiddag. Få timer seinere kom et høynet bud fra HP, på 27 dollar per 3Par-aksje.

Det nyeste budet fra HP verdsetter 3Par til rundt 1,8 milliarder dollar. Kjøpsavtalen som Dell undertegnet med 3Par 16. august hadde en prislapp på 1,15 milliarder dollar, 18 dollar per aksje. Før denne avtalen ble kjent, ble 3Par-aksjen notert til 9,65 dollar.

HP er med andre ord villig til å gi 1,8 milliarder dollar for et selskap som for to uker siden hadde en markedsverdi så vidt i overkant av 640 millioner dollar.

Visepresident Dave Johnson i Dell sier til finanspressen at Dell nå trenger tid på å vurdere neste skritt.

En kilde som oppgis å ha «nært kjennskap» til budkrigen sier til Wall Street Journal at HP tar sikte på seier, at de venter at Dell vil høyne, og at de er beredt på enda et overbud.

Noen av premissene for budkrigen er lagt i avtalen som Dell og 3Par undertegnet 16. august. Den gir 3Par anledning til å selge seg til en annen, på betingelse av at det foreligger et «overlegent bud». Dersom 3Par godkjenner det overlegne budet, slik de gjorde med 24 dollar-budet fra HP, har Dell tre dager på seg til å komme med et motbud. Motbudet trenger ikke være «overlegent»: 3Par er forpliktet til å godta det bare det er marginalt bedre. Derfor måtte HP opp i 27 dollar etter at Dell hadde kontret 24 dollar-budet med 24,30 dollar.

Avtalen mellom 3Par og Dell gir også Dell rett til et honorar på 4 prosent av den totale salgssummen dersom 3Par skulle godta et «overlegent bud» fra en tredje part.

Det innebærer at Dell ligger an til å innkassere 72 millioner dollar dersom HPs nåværende bud på 27 dollar per 3Par-aksje skulle bli det endelige.

Den generelle oppfatningen blant analytikere er at budkrigen for lengst er inne i en fase der budene ligger langt over hva 3Par er verdt. 24 dollar-budet til HP svarte til 230 ganger 3Pars driftsresultat (Ebitda) det siste året. Tilsvarende store oppkjøp de siste årene er gjort opp med beløp tilsvarende 15 ganger siste års Ebitda. 3Par har for øvrig hatt negativ bunnlinje tre år på rad.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.