Ny runde med oppsigelser i Ementor

Ementor la i dag frem et nytt uventet høyt underskudd. Nå skal Jo Lunder gjennomføre et nytt kutt i staben

Ementor la i dag frem et nytt uventet høyt underskudd. Nå skal Jo Lunder gjennomføre et nytt kutt i staben

Ementor la i dag morges frem et uventet høyt underskudd og en ny spareplan. Underskuddet for selskapet som har tapt nesten 5 milliarder kroner på 5 år, fikk et nytt underskudd i tredje kvartal på 69,7 millioner kroner. Dette er omtrent det samme som selskapet fikk i andre kvartal og i samme kvartal i fjor

Jo Lunder har allerede gjort en del grep, men griper nå til kjente virkemidler for å få kontroll. Hele 100 norske ansatte skal sies opp for «å bidra resultatforbedringer fra driften i 2006». Oppsigelsene kommer fort – de skal skje i løpet av dette kvartalet.

«Resultatet for kvartalet reflekterer en betydelig forbedring i Danmark og

Sverige i forhold til andre kvartal 2005, men utilfredsstillende resultater i Norge» skriver Ementor.

Ementor landet på en omsetning på 757,9 millioner kroner i tredje kvartal, et fall på 9,1 prosent på et år. Det skyldes primært salget av den danske enheten for salg av maskinvare. Omsetningen rammes også av oppsigelser i Danmark og tallene for neste kvartal blir enda lavere.

For tallene nå inkluderer trolig fremdeles outsourcingsvirksomheten som ble solgt til ErgoGroup og virksomheten som er solgt i Finland. Disse skal ut av regnskapet neste gang.

Samtidig jobber Lunder med delingen av selskapet i en konsulentdivisjon og en maskinvaresalgdivisjon, noe han varslet under presentasjon av tallene for andre kvartal. Delingen skal tre i kraft 1. januar.

Under fremleggelsen av resultatene røper Ementor at selskapet skal gjenopplive Avenir-navnet som merkelapp på sitt nye konsulentselskap. Ementor/Merkantildata kjøpte opp dette konsulentselskapet for flere år siden.

Det er gode muligheter for at dette selskapet blir solgt. I sin presentasjon understreker Ementor at planene er å videreutvikle kjernevirksomheten som en infrastruktur løsningsleverandør i Skandinavia.

Til toppen