Ny runde med programmerings-NM

Neste lørdag, den 29. september, arrangeres NM i programmering for andre gang. De to beste lagene sendes til verdensfinalen på Hawaii.

Snart er det klart for det andre norgesmesterskapet i programmering. Dette er en konkurranse for datastudenter ved alle norske høyskoler og universitet. Konkurransen arrangeres som en lagkonkurranse der lag bestående av inntil tre studenter konkurrerer mot hverandre om å løse flest mulig programmeringsoppgaver i løpet av fem timer. Lagene sender inn sine ferdige dataprogram på e-post, og programmene bedømmes fortløpende av et dommerpanel.

Konkurransen arrangeres samtidig i Bergen, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Det vinnende laget vil i tillegg til å kunne smykke seg med tittelen "Norgesmestere i programmering 2001" også få 30.000 kroner av bemanningsselskapet Xtra for videre deltakelse i verdensmesterskapet.

Dette opplyser førsteamanuensis og initiativtaker Fredrik Manne ved Universitetet i Bergen i en e-post til digi.no.

De siste 25 årene har Association for Computing Machinery (ACM) arrangert et årlig programmeringsmesterskap der lag av studenter fra hele verden konkurrerer om å løse programmeringsoppgaver.

Ifjor deltok det over 13.000 studenter fra 70 ulike land.

Konkurransen foregår i tre etapper. Først konkurrerer lag fra hver skole om retten til å gå videre til regionale semifinaler. Fra semifinalene går de to beste lagene videre til verdensfinalen i Hawaii.

I fjor ble et lag fra Høgskolen i Sør-Trøndelag norgesmestere og representerte Norge i semifinalen sammen med et lag fra hvert av universitetene i Bergen, Oslo og Trondheim. Ingen av lagene kom videre fra semifinalen.

Mer informasjon finnes på denne nettsiden. Her kan man også se hvilke lag som har meldt seg på.

Til toppen