KARRIERE

Ny runde med programmerings-NM

Neste lørdag, den 29. september, arrangeres NM i programmering for andre gang. De to beste lagene sendes til verdensfinalen på Hawaii.

Therese Werenskiold
21. sep. 2001 - 14:57

Snart er det klart for det andre norgesmesterskapet i programmering. Dette er en konkurranse for datastudenter ved alle norske høyskoler og universitet. Konkurransen arrangeres som en lagkonkurranse der lag bestående av inntil tre studenter konkurrerer mot hverandre om å løse flest mulig programmeringsoppgaver i løpet av fem timer. Lagene sender inn sine ferdige dataprogram på e-post, og programmene bedømmes fortløpende av et dommerpanel.

Konkurransen arrangeres samtidig i Bergen, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Det vinnende laget vil i tillegg til å kunne smykke seg med tittelen "Norgesmestere i programmering 2001" også få 30.000 kroner av bemanningsselskapet Xtra for videre deltakelse i verdensmesterskapet.

Dette opplyser førsteamanuensis og initiativtaker Fredrik Manne ved Universitetet i Bergen i en e-post til digi.no.

De siste 25 årene har Association for Computing Machinery (ACM) arrangert et årlig programmeringsmesterskap der lag av studenter fra hele verden konkurrerer om å løse programmeringsoppgaver.

Ifjor deltok det over 13.000 studenter fra 70 ulike land.

Konkurransen foregår i tre etapper. Først konkurrerer lag fra hver skole om retten til å gå videre til regionale semifinaler. Fra semifinalene går de to beste lagene videre til verdensfinalen i Hawaii.

I fjor ble et lag fra Høgskolen i Sør-Trøndelag norgesmestere og representerte Norge i semifinalen sammen med et lag fra hvert av universitetene i Bergen, Oslo og Trondheim. Ingen av lagene kom videre fra semifinalen.

Mer informasjon finnes på denne nettsiden. Her kan man også se hvilke lag som har meldt seg på.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.