Ny SCSI-standard gir dobbelt så raske disker

En rekke produsenter av harddisker og datamaskinsystemer har gått sammen om å lage en ny SCSI-standard basert på Ultra3 SCSI-teknologien fra SCSI Trade Association. Standarden skal gi raskere og sikrere dataoverføring.

Det nye grensesnittet Ultra160/m SCSI (Small Computer System Interface) er utviklet i et samarbeid mellom Adaptec, Fujitsu, Hewlett-Packard, LSI Logic, Mylex, QLogic og Quantum.

Ultra160/m SCSI vil ta i bruk nøkkelegenskaper fra Ultra3 SCSI som for eksempel dobbel overføringsklokking, periodisk redundanssjekking og domenevalidering. System basert på det nye grensesnittet vil komme i løpet av 1999.

I tillegg til dobbelt så høy teoretisk overføringshastighet, det vil si 160 MBps, vil Ultra160/m SCSI-produkter ha innebygget intelligent test- og kontrollsystemer for lagringsnettverket slik at maksimal pålitelig overføringshastighet brukes. Hvis det er fare for tap av data, vil overføringen automatisk gå over til en lavere hastighet. Dette minner mye om metodene som benyttes når man sender data over modem.

Ultra160/m SCSI vil på samme måte som Ultra3 SCSI være fullt ut kompatibel med Ultra2 SCSI, noe som gjør at brukerne fortsatt kan bevare tidligere investeringer i SCSI-basert lagringsutstyr. Dette vil trolig også føre til raskere opptagelse av denne standarden, både hos produsentene og sluttbrukerne.

Til toppen