Ny server, ny nedlastningsrekord

Den amerikanske filtjenesten Walnut Creek CDROM har nok en gang satt ny rekord når det gjelder nedlastede data på ett døgn.

Den amerikanske filtjenesten Walnut Creek CDROM har nok en gang satt ny rekord når det gjelder nedlastede data på ett døgn.

Serveren Micron NetFRAME 920
Serveren Micron NetFRAME 920.

Walnut Creek CDROM har lenge vært verdens mest belastede Internett-server. Walnut Creek CDROM er en FTP-server som blant annet tilbyr nedlasting av shareware, FreeBSD og Linux-distribusjoner.

Inntil for få dager siden var rekorden for mengden nedlastede filer i løpet av ett døgn 873 gigabytes.

Nettstedet annonserte mandag at det hadde gått til innkjøp av en ny server, en NetFRAME 9201 fra Micron Technology. Dette er en maskin med 500 MHz Pentium III-prosessor, 64-bits PCI-buss og høyhastighets minnesystem som kjører operativsystemet FreeBSD.

David Greenman, en av grunnleggerne av Walnut Creek CDROM, sier i en pressemelding at det er svært få maskiner basert på Intel-arkitektur som har muligheten til å takle den ekstreme trafikken Greenmans nettsted utsettes for.

Som et bevis på dette, satte Walnut Creek CDROM ny rekord i mengden nedlastinger samme dagen som den nye serveren ble satt i drift. Hele 969 GB ble lastet ned det første døgnet.

Til toppen