BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny servicepakke sluppet til Windows Server 2003

Microsoft la i går ut den andre servicepakken til Windows Server 2003 og 64-bits Windows XP.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. mars 2007 - 13:22

Microsoft har sluppet den andre servicepakken til selskapets familie med serveroperativsystemer, Windows Server 2003. Oppdateringen kan også installeres på Windows XP Professional x64 Edition.

Som vanlig med Microsofts servicepakker, inneholder også SP2 både tidligere oppdateringer, forbedringer og ny funksjonalitet.

Blant nyhetene finner man XMLLite, et bibliotek som lar utviklere bygge XML-baserte applikasjoner som skal ha en høy grad av interoperabilitet med andre applikasjoner som følger XML 1.0-standarden. Målet med biblioteket er å gjøre det enklere å lage slike applikasjoner. Det kan benyttes av alle Windows-språk som kan benytte dynamisk lenkede biblioteker (DLL-filer), men Microsoft anbefaler C++.

En annen nyhet er Scalable Networking Pack, som skal hjelpe nettverksadministratorer med løse utfordringer knyttet til vekst i nettverkstrafikken uten å overbelaste CPU-ressursene. Pakken inkluderer støtte for nettverksteknologier som fokuserer på å eliminere flaskehalser i operativsystemet som er knyttet til prosessering av nettverkspakker.

Windows Deployment Services (WDS) er en oppdatert og redesignet utgave av Remote Installation Services (RIS), som skal hjelpe virksomheter med å forbedrede introduksjonen av Windows Vista og "Longhorn". WDS skal blant annet tilby støtte for det nye Windows Image-formatet (WIM), støtte for Windows PE som oppstarts-operativsystem, samt en ny meny for å velge operativsystemet som skal startes opp.

Alt i alt skal WDS gi en ende-til-ende-løsning for å rulle ut Windows på PC-er uten installert programvare.

En ny utgave av Microsoft Management Console, MMC 3.0, er også inkludert. Den skal være raskere og mer stabil å bruke, og gi IT-administratorer raskere tilgang til kontekstsensitive handlinger. Utviklere skal oppleve det som enklere å utvikle "snap-ins" til MMC 3.0 fordi man nå skal kunne gjøre dette med mindre kode enn tidligere, blant annet gjennom et rammeverk.

Servicepakken inkluderer støtte for bedre WLAN-sikkerhet gjennom Wireless Protected Access 2 (WPA2), først og fremst for x64-utgaven av Windows XP. 32-bits-utgaven fikk slik støtte for nærmere to år siden.

En mer komplett oversikt over nyhetene finnes på denne siden.

Servicepakken er tilgjengelig gjennom blant annet Windows Update og fra denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.