Ny servicepakke til Microsoft Exchange

Microsoft vil i slutten av desember komme med nok en servicepakke til Exchange 5.5. Pakken vil inneholde en rekke nye funksjoner, men også feilfikser.

Service Pack 2 (SP2) for Microsofts meldings- og gruppevareserver, Exchange 5.5, vil ifølge PC Week Online bli tilgjengelig en gang rundt jul. Innholdet vil i tillegg feilfikser bestå av forbedret S/MIME- og kalenderstøtte for Outlook for Macintosh, Inter Org Replication Utility for speiling av offentlige mapper og tidsplanleggingsdata mellom forskjellige Exchange-servere, samt Move Server Wizard for å omkonfigurere Exchange-organisasjoner og flytte servere mellom lokasjoner og organisasjoner.

I tillegg vil SP2 inkludere verktøy for flytting og sameksistens for brukeres av Lotus cc:Mail og Notes som ønsker å gå over til Exchange.

I slutten av desember vil Microsoft - uavhengig av SP2 - også gi ut blant annet sameksistensverktøy for brukere av IBMs OfficeVision/VM, Novells GroupWise og andre LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) og IMAP-baserte IMAP (Internet Messaging Access Protocol) meldingssystemer.

Ifølge PC Week Online, har den neste utgaven av Exchange - som har kodenavnet Platinum - foreløpig ikke nådd stadiet for offentlig betatesting ennå. Men en forhåndsvisningsutgave av serveren er blitt gitt til en begrenset gruppe av Microsofts kunder og ansatte.

Både Service Pack 2 og de andre verktøyene skal bli tilgjengelig på Microsofts nedlastningsnettsted for Back Office (se peker i spalten til høyre). SP2 vil også bli tilgjengelig på CD-ROM.

Til toppen