- Ny servicepakke til Vista før Windows 7

Microsoft skal komme med en stor oppdatering til Windows Vista i 2009.

- Ny servicepakke til Vista før Windows 7

Microsoft skal komme med en stor oppdatering til Windows Vista i 2009.

Den første og etterlengtede servicepakken til Windows Vista kom tidlig i våres, et drøyt år etter at operativsystemet ble lansert. Den inneholdt først og fremst en rekke feilfikser som i større eller mindre grad har rettet de verste barnesykdommene i operativsystemet.

Nå skriver den kjente bloggeren Mary Jo Foley at Microsoft er godt i gang med å utvikle en ny servicepakke til Windows Vista. Ifølge hennes kilder skal Microsoft ha levert en lukket betaversjon av Windows Vista Service Pack 2 til utvalgte partnere.

En talsperson for Windows Vista-teamet skal ha bekreftet at Microsoft jobber med SP2 og at selskapet vil komme med flere detaljer om noen måneder. Men allerede har Microsoft opprettet Knowledge Base-artikkel for SP2 til både Windows Vista og Windows Server 2008.

Windows Server 2008 er utviklet samtidig som Windows Vista SP1. Selv om dette er den første servicepakken til Windows Server 2008, vil den kalles SP2 fordi den tilpasses koden i SP2 for Vista.

De øvrige kildene til Foley forteller at Microsoft sikter mot å slippe SP2 før Windows 7 blir lansert. Dette skal være for å redusere forvirringen blant brukerne om hvorvidt de skal ta i bruk Vista og Windows Server 2008, eller å vente på Windows 7 og Windows Server 2008 R2.

Windows 7 ventes av mange å bli klar for lanseres i løpet av andre halvdel av 2009, mens Windows Server 2008 R2 ifølge Microsoft skal komme i 2010.

Hva som kommer i Windows Vista SP2, forteller Foley ingenting om, men hun skriver at den viktigste nyheten i SP2 for Windows Server er integrasjonen mellom operativsystemet og hypervisoren Hyper-V.

Til toppen