Ny sikkerhetskjempe på banen

FireEye har kjøpt Mandiant.

Ny sikkerhetskjempe på banen
Slik framstilles produktene og tjenestene til sammenslåingen av FireEye og Mandiant. Bilde:

To berømte spesialister innen IT-sikkerhet slår seg sammen, ifølge en pressemelding: FireEye har kjøpt Mandiant i en kombinert aksje- og kontanttransaksjon, der Mandiant verdsettes til rundt én milliard dollar. Mandiant er ikke børsnotert: Alle formaliteter er unnagjort og de to selskapene er ett per 30. desember 2013.

Mandiant ble verdensberømt i februar da de sporet kinesiske kyberangrep til en bygning i Shanghai og avslørte en hemmelig militær enhet. FireEye har i flere år gjort seg bemerket for sine avsløringer av svakheter i blant annet Java, Internet Explorer og Adobe-pdf, samt for å ha bidratt til å kverke globale botnett.

Ifølge presentasjonen lagt ut på investorsidene til FireEye, vil sammenslåingen «skape det eneste selskapet med en helhetlig plattform for å avsløre, håndtere og avverge avanserte angrep på global basis». De to har samarbeidet tett i nærmere to år, og Mandiant-produktene er allerede integrert i FireEye-plattformen.

Det forente selskapet tilbyr produkter, trusselinformasjon og tjenester. Produktene brukes til å avdekke trusler mot endepunkter i nettverket, samt verktøy for å håndtere pågående angrep. Trusselinformasjon kombinerer Mandiants overvåkning av to millioner endepunkter med FireEyes nettverkovervåkning gjennom to millioner virtuelle maskiner. I tillegg til konsulenttjenester, tilbyr Mandiant tilkallingsekspertise ved angrep: De har erfaring fra håndtering av hundrevis av kyberangrep mot Fortune 100-selskaper.

Både Mandiant og FireEye har opplevd kraftig omsetningsvekst de siste årene. De tror det sammenslåtte selskapet vil oppnå en omsetning på 400 til 410 millioner dollar i 2014, 50 prosent over det de til sammen vil oppgi som omsetning i 2013.

Gründer og toppsjef Kevin Mandia i Mandiant er utnevnt til senior visepresident og «chief operating officer» (COO) i det sammenslåtte selskapet, som fortsetter under navnet FireEye.

Les mer om: