RESULTATERFINANS

Ny sikkerhetskjempe på banen

FireEye har kjøpt Mandiant.

Slik framstilles produktene og tjenestene til sammenslåingen av FireEye og Mandiant.
Slik framstilles produktene og tjenestene til sammenslåingen av FireEye og Mandiant.
3. jan. 2014 - 11:44

To berømte spesialister innen IT-sikkerhet slår seg sammen, ifølge en pressemelding: FireEye har kjøpt Mandiant i en kombinert aksje- og kontanttransaksjon, der Mandiant verdsettes til rundt én milliard dollar. Mandiant er ikke børsnotert: Alle formaliteter er unnagjort og de to selskapene er ett per 30. desember 2013.

Mandiant ble verdensberømt i februar da de sporet kinesiske kyberangrep til en bygning i Shanghai og avslørte en hemmelig militær enhet. FireEye har i flere år gjort seg bemerket for sine avsløringer av svakheter i blant annet Java, Internet Explorer og Adobe-pdf, samt for å ha bidratt til å kverke globale botnett.

Ifølge presentasjonen lagt ut på investorsidene til FireEye, vil sammenslåingen «skape det eneste selskapet med en helhetlig plattform for å avsløre, håndtere og avverge avanserte angrep på global basis». De to har samarbeidet tett i nærmere to år, og Mandiant-produktene er allerede integrert i FireEye-plattformen.

Det forente selskapet tilbyr produkter, trusselinformasjon og tjenester. Produktene brukes til å avdekke trusler mot endepunkter i nettverket, samt verktøy for å håndtere pågående angrep. Trusselinformasjon kombinerer Mandiants overvåkning av to millioner endepunkter med FireEyes nettverkovervåkning gjennom to millioner virtuelle maskiner. I tillegg til konsulenttjenester, tilbyr Mandiant tilkallingsekspertise ved angrep: De har erfaring fra håndtering av hundrevis av kyberangrep mot Fortune 100-selskaper.

Både Mandiant og FireEye har opplevd kraftig omsetningsvekst de siste årene. De tror det sammenslåtte selskapet vil oppnå en omsetning på 400 til 410 millioner dollar i 2014, 50 prosent over det de til sammen vil oppgi som omsetning i 2013.

Gründer og toppsjef Kevin Mandia i Mandiant er utnevnt til senior visepresident og «chief operating officer» (COO) i det sammenslåtte selskapet, som fortsetter under navnet FireEye.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.