Ny sjanse for surfemaskin-selskap

Surfemaskinselskapet Screen Media skulle gravlegges i høst, men selskapet har fått enda en ny sjanse

Surfemaskinselskapet Screen Media skulle gravlegges i høst, men selskapet har fått enda en ny sjanse

Norske Screen Media og deres surfemaskin har levd med et ben i graven i mange år. I sommer så det endelig ut som det var slutt. Man fikk ikke i gang den lette, trådløse datamaskinen som var spesialisert på Internett-surfing.

    Les også:

Selskapet har en lang rekke ganger nesten fått landet store kontrakter, men både lovende forhandlinger i Jordan, Taiwan, Tyskland, England og i det siste USA har rent ut i sanden.

Etter at selskapet fikk reddet seg fra konkurs i januar i 2002, har man arbeidet med å skaffe kontrakter og dermed midler for å få satt igang produksjonen. I mai hadde selskapet inngått en kontrakt med skolene i en kommune i Arkansas i USA. Alle elever og lærere skulle som ledd i et test-prosjekt få en maskin hver.

Men i mangel av penger måtte selskapet permittere nesten hele staben. Bare Administrerende direktør Harald Grytten og en kjernestab på seks ansatte sitter igjen.

Han gav i juli selskapet to-tre måneder på å skaffe et gjennombrudd før han melder oppbud.

Men Screen Media er enda i live.

- Vi har ikke gitt oss enda. Vi arbeider med å hente inn penger for å kunne starte produksjonen av maskinen, for den er helt ferdig, sier Grytten til digi.no. Vi hadde en kunde som hadde en så stor ordre at vi kunne starte, men kunden fulgte ikke opp avtalen.

- Vi har nå en rekke mindre kunder som vil la oss starte opp produksjonen og de vil etter alt å dømme skalere opp ordrene hvis vi får igang produksjonen. Som en start har vi bestillinger på 1000 maskiner. Kundene er stort sett amerikanske, forteller Grytten.

Grytten arbeider dog med norske investorer, men han har ikke så lang tid på seg.
- Vi må få et svar og en løsning før jul. Hvis ikke disse pengene nå kommer på plass, ser det mørkt ut, sier Grytten til digi.no.

"Det er ikke så lett med vårt tidligere rykte", sier Grytten og referer blant annet til alle de tidligere påstandene om at surfemaskinen var ferdig og at store kontrakter var signert. Selskapets kontakt med finansakrobat Thomas Øye bidro kanskje heller ikke positivt.

Til toppen