Ny sjef for Redpill Linpro i Norge

Margrethe Gleditsch klatrer videre i friprogselskapet.

Margrethe Gleditsch, daglig leder i Redpill Linpro AS.
Margrethe Gleditsch, daglig leder i Redpill Linpro AS. (Bilde: Redpill Linpro)

Margrethe Gleditsch klatrer videre i friprogselskapet.

Redpill Linpro AS kunngjorde i dag at Margrethe Gleditsch har tiltredt som ny daglig leder for selskapet. Hun erstatter dermed Trond Heier, som trakk seg fra stillingen i mai i år.

Gleditsch har jobbet i selskapet i selskapet siden 2000, etter endt utdannelse i informatikk ved Universitet i Oslo. Hun startet sin karriere som konsulent i Linpro og har også ledet konsulentavdelingen, senere utviklingsavdelingen. Dessuten har hun jobbet som forretningsutvikler for selskapet.

Ifølge pressemeldingen vil de viktigste oppgavene Gleditsch være å sikre sunn vekst i tiden fremover, og bygge videre på selskapets posisjon som et ledende kompetansemiljø på fri programvare i Norge.

- Jeg setter stor pris på den tilliten styret og konsernledelsen har vist meg og gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Vi har mange dyktige og kunnskapsrike ansatte, og sammen skal vi fortsette å levere løsninger basert på fri programvare som er enda bedre enn våre kunder forventer, sier Gleditsch i pressemeldingen.

Margrethe Gleditsch, daglig leder i Redpill Linpro AS.
Margrethe Gleditsch, daglig leder i Redpill Linpro AS. Bilde: Redpill Linpro

- Jeg er veldig glad i og stolt av dette selskapet, som så mange har bidratt til å bygge opp til et av Europas fremste miljøer innen vår nisje. Jeg er derfor også ydmyk overfor oppgaven jeg har tatt på meg. Jeg vil gjøre alt jeg kan for at vi skal beholde posisjonen vi har opparbeidet oss og jobbe for å ha det sterkeste fagmiljøet innen fri programvare i Norden, fortsetter hun.

Gleditsch trekker fram spesielt vekst innen drift og infrastruktur som viktige satsningsområder, sammen med Java- og webbaserte løsninger. Hun nevner også det åpen kildekode-baserte webcacheproduktet Varnish, som er utviklet av selskapet.

– Vi er naturlig nok svært fornøyde med at Margrethe ønsket å ta på seg denne utfordringen. Hun har vist svært gode lederegenskaper gjennom flere år og kjenner virksomheten og de ansatte svært godt. En annen klar styrke er at hun evner å kombinere sin gode nese for forretning med svært god teknisk kompetanse, sier Anders Liling, konsernsjef for Redpill Linpro, i pressemeldingen.

    Les også:

Til toppen