KARRIERE

Ny sjef for Windows Phone

Vanskelig å tolke en rokering på høyeste nivå i Microsoft.

Steve Ballmer (t.v.) har avsatt Windows Phone-sjefen gjenneom tre år, Andy Lees (m.) og erstattet ham med Terry Myerson, men uten å degradere Lees.
Steve Ballmer (t.v.) har avsatt Windows Phone-sjefen gjenneom tre år, Andy Lees (m.) og erstattet ham med Terry Myerson, men uten å degradere Lees.
13. des. 2011 - 12:25

Microsoft-sjef Steve Ballmer har sendt en e-post til alle ansatte for å fortelle om to endringer i ledelsen.

Den første er at Andy Lees, som har ledet satsingen på Windows Phone de siste tre årene, og forretningsenheten Windows Phone Division de siste 14 månedene, «skal få en ny rolle i arbeidet med en tidskritisk mulighet sentrert rundt det å skape størst mulig slagkraft for Windows Phone og Windows 8 i 2012» («a new role working for me on a time-critical opportunity focused on driving maximum impact in 2012 with Windows Phone and Windows 8»). Ballmer forklarer at «vi har et enormt potensial med Windows Phone og Windows 8, og dette trekket gjør oss klare til virkelig å levere opp mot dette potensialet».

Den andre er at Terry Myerson, som ledet utviklingen av Windows Phone 7 og 7.5, tar over ansvaret for Windows Phone Division.

Begge endringene trer i kraft umiddelbart.

Ballmer takker Lees for sitt bidrag til Microsofts mobilgruppe, og nevner spesielt den nye strategien, kompetanseoppbyggingen, partnerskapene og økosystemet rundt Windows Phone.

Observatører peker på at e-posten kan tolkes i to motsatte betydninger.

Den negative er at Lees må flyttes til en intetsigende spesialoppgave der han ikke lenger kan skade det kritiske arbeidet med å få gjennomslag for Windows Phone som en levedyktig plattform for smartmobiler til forbrukere og bedrifter.

Den positive er at helt spesielle omstendigheter rundt Windows Phone og Windows 8 – for eksempel det kritiske partnerskapet med Nokia, eller vektleggingen av Windows 8 som fellessystem for alt fra pc-er til mobiler – gjør det nødvendig å flytte Lees til en avgjørende spesialrolle.

All Things Digital, som var først ute med å rapportere om rokeringen – siden har Betanews.com gjengitt hele Ballmers e-post – peker på at Lees fortsatt har rang som president i Microsofts interne hierarki, mens Myerson fortsatt har rang som visepresident. Etter rokering rapporterer begge til Ballmer. Det er uklart hvem som skal rapportere til Lees.

Ifølge All Things Digital betyr Lees’ nye stillingsbeskrivelse at han skal fokusere på hvordan Microsoft kan arbeide på tvers av ulike klientformfaktorer, fra mobiler til nettbrett til pc-er. Det forsterkes av en uttalelse fra Nokia om at de ser fram til å arbeide med den nye Windows Phone-sjefen, Myerson.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.