KARRIERE

Ny sjef i Cyberforsvaret

– Svært god kandidat med spennende bakgrunn.

Generalmajor Odd Egil Pedersen (bildet) har lang erfaring fra forsvaret både hjemme og i NATO. Bildet viser den nyutnevnte sjefen for Cyberforsvaret fra tiden som kontingentsjef i Afghanistan.
Generalmajor Odd Egil Pedersen (bildet) har lang erfaring fra forsvaret både hjemme og i NATO. Bildet viser den nyutnevnte sjefen for Cyberforsvaret fra tiden som kontingentsjef i Afghanistan. Bilde: Forsvaret
15. nov. 2013 - 12:30

Kongen i statsråd har i dag utnevnt brigader Odd Egil Pedersen (54) til generalmajor. Den ferske generalen er beordret til tjeneste (som det heter) som sjef for Cyberforsvaret.

Det fremgår av en pressemelding fra Forsvarsdepartementet.

Pedersen skal erstatte generalmajor Roar Sundseth, som fyller 60 år i mars neste år, noe som er pensjonsgrensen for yrkesbefal.

– Kommandooverføringen skjer den 9. desember, sier kommunikasjonssjef Knut Helge Grandhagen i Cyberforsvaret til digi.no.

Han betegner den påtroppende kybersjefen som «en veldig god kandidat med en spennende og variert bakgrunn», både fra Forsvaret hjemme og i NATO. Pedersen har også vært kontingentsjef under Norges operasjoner i Afghanistan.

Regjeringen har publisert generalmajorens CV (pdf) som ser ut til å bekrefte den oppfatningen.

Cyberforsvaret ble offisielt etablert i september i fjor da Forsvarets informasjonsinfrastruktur (INI) byttet navn i anledning ny status som egen forsvarsgren.

– Et moderne og nettverksbasert forsvar er helt avhengig av gode og sikre IKT-tjenester. Cyberforsvaret skal både utvikle og passe på at systemene fungerer. Sjefsstillingen ved Cyberforsvaret er derfor svært viktig for Forsvaret, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.