KARRIERE

Ny sjef i Jobline: -Nå tar det av!

I fjor erfarte norske bedrifter at det å rekruttere nye medarbeidere via Internett virker. Metoden er raskere, billigere og bedre enn tradisjonelle metoder. Derfor vil rekruttering på Internett virkelig ta av i år, sier Haakon Gellein, nyansatt administrerende direktør i Jobline Norge.

Therese Werenskiold
21. jan. 2000 - 10:36

Haakon Gellein har overtatt som ny administrerende direktør i selskapet etter Bjørn Jarl. I en pressemelding hevder Gellein at utviklingen i rekruttering på Internett er økende og han ser en klar trend i at også de store norske selskapene nå tar steget over fra tradisjonelle metoder til å bruke Internett i jakten på nye medarbeidere.

Haakon Gellein.
Haakon Gellein.

- Ifølge markedsanalysebyrået AC Nielsen opplevde 17 norske aviser et volumfall på 20 prosent for stillingsannonser i fjor. Jeg er overbevist om at denne utviklingen vil fortsette også i år. Årsaken er at rekruttering via Internett virker. Med så gode erfaringer med internettrekruttering norsk næringsliv nå har, ser jeg ingen grunn til at de gammeldagse metodene igjen vil bli foretrukket, sier Gellein.

Han tror den positive utviklingen i markedet for Internett-rekruttering vil tiltrekke enda flere aktører.

- Allerede i dag er 11 selskaper innen internettrekruttering på plass i Norge. Men dette er bare startfasen. Flere aktører anser Norge som et attraktivt marked, og da spesielt amerikanske selskaper og mediebyråer, sier Gellein som hevder at bare de to-tre sterkeste selskapene vil overleve på sikt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.