Ny sjef i Siemens Business Service

På fredag røk ledelsen i Siemens Business Service ut, men et lederskifte hadde vært planlagt lenge.

På fredag røk ledelsen i Siemens Business Service ut, men et lederskifte hadde vært planlagt lenge.

Siden avsløringen i februar om at Siemens Business Solutions (SBS) kan ha overfakturert forsvaret tynget selskapet. Hverken Forsvaret og Regjeringsadvokatene eller Siemens og Ernst & Young har konkludert sine undersøkelser.

Men på fredag kom en av konklusjonene. Administrerende direktør Ole Morten Skymoen, finansdirektør Hans Harbitz og kontraktsansvarlig Petter Moestue forlater selskapet.

Ny sjef er overraskende allerede på plass, opplyser kommunikasjonsdirektør Gry Rohde Nordhus overfor digi.no. Han heter Ove Guttormsen og kommer fra Siemens Automation & Drives, en divisjon som lager elektrisk utstyr og deler til proffmarkedet.

Årsaken til at Guttormsen er så raskt på plass er at lederskifte ble avgjort i mai. Da fikk Skymoen jobben som nordisk sjef for SBS. Men det tyske gigantkonsernet har slitt med tap i en rekke divisjoner. Mobildivisjonen ble solgt og SBS har skåret i bemanningen.

Tidligere i høst gav derfor Siemens beskjed om at det ikke ble noe av en felles nordisk SBS-sastning og SBS Norge satt dermed med to norske sjefer.

På spørsmål om hvorfor oppsigelsen til de tre toppene kommer nå, avkrefter Nordhus at Forsvaret er ferdig med sitt arbeid og SBS har fått noen konklusjon.

- De tre har hatt et ansvar som ledere og trakk seg som fordi situasjonen har utviklet seg som den har gjort, sier Nordhus til digi.no.

Hun vil ikke kommentere om eller hva slags sluttpakker de tre fikk med seg.

Til toppen