RESULTATERFINANS

Ny sjef kutter dypt i Sun-staben

Jonathan Schwartz (til venstre) skal nå gjøre det Scott McNealy ikke orket å gjøre: Å gjøre dype og nødvendige kutt i Sun.

1. juni 2006 - 08:54

Sun var konge under dotcom-årene og nektet veldig lenge å gjøre justeringer, oppbremsningen var helt midlertidig, trodde medgründer og toppsjef Scott McNealy. Han tok grusomt feil og Sun har nå slitt med fallende omsetning og store underskudd i flere år.

Analytikere har lenge ment at Sun måtte gjøre store kutt i staben, men McNealy fikk seg ikke til å gjøre dette og valgte i stedet å tære på bankkontoen Sun bygde opp under dotcom-årene. Siden 2002 har selskapet tapt heftige 4,5 milliarder dollar.

    Les også:

Men i april kom meldingen som måtte komme: McNealy slutter overlater toppjobben til sin nestkommanderende Jonathan Schwartz. Og Schwartz, som kom inn i Sun i 1996, klarer å gjøre det McNealy kviet seg for.

I går offentliggjorde han kuttene mange har insistert på at måtte komme. Sun skal si opp 4000-5000 ansatte - noe som tilsvarer hele 11-13 prosent av staben. Kuttene kommer også fort - de skal skje i løpet av seks måneder.

Samtidig skal Sun selge og leie ut deler av sin store bygningsmasse i Newark og legge ned kontorene i Sunnyvale, de California-kontorene.

Restruktureringen blir dyr, men når den er ferdig vil Sun spare opp mot 600 millioner dollar i året.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.