BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Skype er integrert med Facebook

Ny Windows-klient tilgjengelig.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. okt. 2010 - 15:51

Skype lanserte i dag en ny versjon av Skype for Windows, angivelig versjon 5.0. Den viktigste nyheten i denne versjonen ser ut til å være integrasjonen med Facebooks nyhetsstrøm og kontaktliste.

Dette skal gjøre det mulig for Skype-brukerne å gjøre statusoppdateringer, samt kommentere eller «like» andres poster direkte fra klienten. Facebooks kontaktliste i Skype skal gjøre det mulig brukerne ringe og sende SMS til Facebook-venner rett fra mobiltelefonen eller fasttelefon med noen få trykk.

Det loves også et forbedret brukergrensesnitt som skal være lettere å navigere i.

Ifølge Skype ble det ved 40 prosent av all den tiden brukerne benyttet Skype-til-Skype-samtaler benyttet video. Brukere av den nye versjonen skal kunne prøve en betaversjon av gruppevideosamtaler uten å måtte betale. Disse samtalene støtter blant annet en funksjonalitet som automatisk flytter fokus til personen som prater under samtalen. Det skal gjøre det lettere å følge med under en slik samtale.

Skype lover også at samtaler som blir brutt på grunn av nettverksproblemer vil bli automatisk gjenopprettet. Det har også kommet på plass funksjonalitet som skal hjelpe brukeren med å løse problemer knyttet til samtalekvaliteten.

Klienten skal kunne lastes ned fra denne siden, men til tross for kunngjøringen ser i skrivende stund ut til at nedlastingssiden ikke har blitt oppdatert ennå.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.