BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Skype skal gi gruppe-samtaler

Ebay-eide Skype får telefon-bransjen til å skjelve og nå kommer neste skudd mot fastlinje-bransjen.

Flere andre har lansert muligheten til å la PC-brukere snakke med hverandre, men det er Skype som har gjort det populært. En rekke konkurrenter har kommet etter, men Skype brøyter seg videre innover i både telebransjen og territoriet til etablerte Internett-selskapene, blant annet Microsoft, Yahoo og AOL.

Skype har rundet 100 millioner brukere og nå fyrer de av neste skudd:

Selskapet kommer nå med en ny testversjon av sin programvare for tale over internett med funksjonalitet som skal styrke moderselskapet eBays posisjon innen elektronisk handel. Den vil også være et angrep på omsetningen mange teleselskaper i dag for fra telefonkonferanser.

Blant de nye funksjonene er blant annet en løsning som gjør at inntil 100 personer kan delta i en telefonkonferanse. Funksjonen kalles Skypecast og kan bli en interessant funksjon for undervisning og produktdemonstrasjoner over internett. Den er bygd opp slik at en konferansevert kan kontrollere hvem som til enhver tid kan snakke.

I USA har det vært veldig vanlig i mange år å gjennomføre kundemøter over telefon ved at kundene har fått tilsendt presentasjonen på forhånd og så har man brukt det vanlige telefonsystemet for å kjøre presentasjonen. Etterhvert har det kommet mer integrerte løsninger for å gjøre dette over internett, men disse systemene har til nå hatt en høy prislapp.

eBay kjøpte Skype i fjor for et milliardbeløp og har stor tro på at deres teknologi skal bidra til enklere og mer elektronisk handel. Mange mindre bedrifter i USA lever helt og holdent av salget de gjør på internett via eBay og når denne nye funksjonaliteten blir klar vil småbedriftene få nok en grunn til å holde seg til eBay.

- Tanken er å gjøre Skype til en frontend for småbedrifter og forbrukere som min mor, sier Henry Gomez, sjef for Skype i USA til Wall Street Journal.

eBay har for kort tid siden også lansert en vanlig nettbutikk tjeneste der handelen ikke foregår som en auksjon for å styrke sin posisjon som småbedriftenes handelsløsning og handelsplass.

Skype tror også at Skypecast vil bli en populær funksjonalitet for brukere som ønsker et sted å diskutere sine hobbier. Det har bloggeindustrien tenkt å utnytte.

Six Apart er selskapet som står bak TypePad, Movable Type og LiveJournal. De skal promotere Skypecast som en mulighet for å utvide online-miljøet rundt sine tjenester og produkter.

Med den nye versjonen blir Skype også tettere integrert med Microsoft Outlook. Brukerne vil få se sin kontaktliste gjennom Outlook og kan ringe direkte derfra.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.