FORBRUKERTEKNOLOGI

Ny Skype-versjon angriper Microsoft

Skype har lansert en ny versjon som slår tilbake mot Microsoft ved å hente informasjon fra Outlook.

4. mai 2006 - 08:49

I går lekket det ut at Skype skulle komme med en ny versjon som skulle støtte gruppesamtaler med opp til 100 samtidige brukere.

Nå er den nye versjonene lansert i betaform og gruppesamtaler er langt fra den eneste nyheten i Skype 2.5.

Med lanseringen girer ebay-eide Skype opp krigen mot Microsoft enda et hakk. Microsoft har blitt størst på tekstbaserte lynmeldinger, men har blitt totalt overrasket av Skype på samtaler fra PC til PC. Skype rundet nylig 100 millioner brukere og blir derfor en stadig sterkere trussel mot både Microsoft Messenger og ikke minst verdens teleselskaper som lever godt av høye fasttelefoni-priser.

I tillegg til konferansesamtaler, angripe Skype Microsoft direkte. For Skype 2.5 kan hente alle kontaktene man har liggende i epost-programmet Microsoft Outlook. Man kan så dele kontaktene med andre brukere.

Det er nettopp alt arbeidet man legger inn i å etablere kontakter i et kommunikasjonsprogram som skaper en binding til programmet og selskapet som har laget det. Skype senker derfor terskelen for å ta i bruk programmet ved å la brukere kopiere Outlook-kontaktene sine.

Skype 2.5 lar også brukere sende SMS-meldinger, men om denne muligheten kommer til Norge er foreløpig ikke klart. Her i Norge kan brukere ringe til fasttelefoner fra Skype, såkalt Skype Out, men ikke motta samtaler fra fasttelefoner, såkalt Skype In.

Her kan du lese mer og laste ned Skype 2.5 beta.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.