KARRIERE

Ny slakterunde i Funcom

Sier opp ansatte og stenger kontorer.

Funcom-spillet The Secret World har ikke gitt den inntjeningen som selskapet så sårt trengte. Nok en gang må de ty til nedbemanninger.
Funcom-spillet The Secret World har ikke gitt den inntjeningen som selskapet så sårt trengte. Nok en gang må de ty til nedbemanninger. Bilde: Funcom
10. jan. 2013 - 09:16

Funcom har slitt kraftig etter at storspillet The Secret World floppet, som i fjor sommer medførte at halve staben ble permittert.

I desember valgte de å relansere Secret World i gratisutgave, med anledning til å kjøpe ekstra fordeler gjennom abonnement.

Ja, det innebærer en kostnadsredusering og dermed nedbemanning Nye kutt

I en børsmelding torsdag skriver selskapet at de har startet en prosess med å restrukturere virksomheten rundt sine kjerneprodukter og -teknologi.

Noen av kontorene og avdelingene til Funcom vil bli stengt eller konsolidert med andre.

- Ja, det innebærer en kostnadsredusering og dermed nedbemanning. Som vi skriver vil enkelte kontorer bli stengt ned eller konsolidert med andre. Utover det kan jeg ikke si mer, for vi er midt i prosessen, sier kommunikasjonsdirektør Erling Ellingsen til digi.no.

Det skjer selv om spillselskapet kaller sin nye «buy to play»-forretningsmodell en suksess. Aktiviteten i The Secret World skal ha økt med over 400 prosent etter omleggingen. De har også solgt drøyt 70.000 eksemplarer de siste fire ukene, som er 30 prosent økning i tittelens totale salg.

Likevel må Funcom altså igjen kvesse sparekniven. Hvem eller hvor mange som blir berørt er foreløpig uklart.

Ifølge Ellingsen har selskapet for tiden rundt 200 ansatte. Kommunikasjonsdirektøren kan ikke gjøre rede for hvor mange av disse som holder til ved hovedkontoret i Oslo, eller ved utlandskontorene i USA, Kina, Sveits og Canada.

Ifølge meldingen til Oslo Børs vil detaljer rundt restruktureringen først foreligge når prosessen er fullført.

- Hvordan vil du beskrive den finansielle situasjonen til Funcom nå?

- Det kan jeg ikke kommentere, sier Ellingsen til digi.no.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.