Ny smartphone fra Sendo offisielt lansert

Sendo lanserte onsdag en ny Symbian-basert smartphone med eget menysystem og MP3-spiller.

Sendo lanserte onsdag en ny Symbian-basert smartphone med eget menysystem og MP3-spiller.

Sendo har kommet med smarttelefon det har stor interesse for på forhånd. Modellen har fått produktnavnet X, og ble vist fram under en pressekonferanse i London onsdag.

    Les også:

Telefonen bygger på Symbian OS, Series 60, men er blitt videreutviklet av Sendo. Dette innbærer at menysystemet er nytt, det kan styres med talekommandoer.

Det innebygde minnet er på 64 MB, men Sendo X støtter både MMC- og SD-minnekort, noe som betyr at den kan lagre opptil 1 GB med data. Dette er nyttig ikke minst hvis brukeren ønsker å benytte enheten som MP3-spiller eller til å lagre bilder tatt med det innebygde VGA-kameraet, som også kan gjør korte videoopptak. En blits med funksjonalitet som hindrer røde øyne er også innebygd.

Bildene kan manipuleres en smule og sendes av gårde som MMS-meldinger.

Telefonen tilbyr to spill, Pinball og Funny Farmer, samt mye annen programvare, inkludert kalender, adressebok, e-postklient og visningsprogram for en rekke ulike dokumentformater, inkludert Word, Excel, PDF og Powerpoint. Opera Softwares nettsleser med støtte for blant annet HTML, XHTML og WAP følger også med. Data kan overføres via Bluetooth, USB, IR eller GPRS.

Sendo X veier 120 gram og er utstyrt med en skjerm med 176 x 220 punkter. Den har en standbytid på 100 til 170 timer og en taletid på 4 til 7 timer.

Telefonen skal ifølge Mobil.se komme på markedet i Europa i løpet av kort tid. Om dette også gjelder Norge, er derimot usikkert.

Til toppen