Ny smarttelefon med megapiksel-kamera

Nokia mener at kundene heller vil ha smarttelefoner enn rene PDA-er. Nå lanserer selskapet en ny modell.

Nokia mener at kundene heller vil ha smarttelefoner enn rene PDA-er. Nå lanserer selskapet en ny modell.

Nokia lanserte i dag smarttelefonen 6670 med innebygd megapikselkamera. Telefonen er først og fremst beregnet for profesjonelle brukere. Den skal komme på markedet i begynnelsen av oktober og koste omkring 500 euro.

6670 er basert på operativsystemet Symbian 7.0S med Series 60 brukergrensesnitt. Den inkluderer dokumentlesere for e-postvedlegg, PIM-funksjon (Personal Information Management) og en nettleser med støtte for PDF-filer. Den støtter også antivirusprogramvare fra F-Secure, Nokia Mobile VPN-klient og SSL-kryptering for webbaserte applikasjoner.

– Vi opplever et raskt skifte fra PDA-er til smarttelefoner, ved at produsenter nå kan inkludere både stemme- og PDA-funksjonalitet i én enkelt terminal, sier Tomas Chatzopoulos, Business Manager Imaging Nordic, Nokia Multimedia.

    Les også:

Smarttelefonen har en skjermoppløsning på 176 x 208 punkter med 65.536 farger. I tillegg til videoopptak, kan det innebygde kameraet benyttes til å ta opp videosekvenser på inntil 10 minutter med en oppløsning på 176 x 144 punkter i H.263-formatet. Fotografiene kan forbedres direkte på telefonskjermen med funksjoner som beskjæring, innramming og tillegging av tekst.

6670 har støtte for Bluetooth og MMC minnekort med redusert størrelse og lagringskapasitet på 64 MB.

Standbytiden er oppgitt til 150-240 timers, mens taletiden er på 2-4 timer.

Telefonen veier 118 gram og måler 109 x 53 x 21 mm.

Nokia har i dag også lansert blant annet Nokia Remote Camera, som sender bilder eller videoklipp med lyd til en MMS-telefon eller en e-postadresse når kameraet registrerer bevegelse, ved forhåndsinnstilte intervaller eller ved at en tekstmelding sendes direkte til kameraet. Brukere kan også få beskjed når omgivelsene som overvåkes når en minimums- eller maksimumstemperatur. Brukerne kan også få tilsendt temperaturkurven for det siste døgnet som en graf.

Kameraet, som har megapikseloppløsning, skal være spesielt egnet for privat overvåking av for eksempel en hytte. Det er avhengig av vanlig strømtilførsel og tilgang til et GSM-nettverk.

Kameraet skal komme i salg i fjerde kvartal til omtrent 450 euro.

Til toppen