Ny smell for Nasdaq

Den amerikanske teknologibørsen Nasdaq falt stygt onsdag. Microsoft gikk ned 5,4 prosent og tok de andre IT- og telekomaksjene med seg i dragsuget. Også Dow Jones falt tungt.

Den amerikanske teknologibørsen Nasdaq falt stygt onsdag. Microsoft gikk ned 5,4 prosent og tok de andre IT- og telekomaksjene med seg i dragsuget. Også Dow Jones falt tungt.

Onsdag ble det ny nedgang på Wall Street. Nasdaq forsvant under 3,769.63 poeng, en nedgang på -286.27 poeng eller 7,6 prosent fra tirsdagens nivå. Dette er det sjette største tapet i Nasdaqs historie. Det ble med andre ord en massiv nedgang for de fleste IT- og Internett-selskapene.

Investeringsbanken Goldman Sachs reduserte sine estimater for Microsofts omsetning i første kvartal 2000. Store teknologiselskaper som Cisco Systems, Sun Microsystem og Intel fikk også kjedelige fall, mens chip-produsenten AMD reiste seg på knall-resultater.

Dow Jones-indeksen falt også torsdag med kjedelige 1,43 prosent, noe som spiste opp tirsdagens oppgang.

Nedgangen gikk også ut over de fleste andre selskaper. Til og med Standard & Poor-indeksen falt med hele 2,2 prosent som er det største fallet til denne indeksen siden 7. mars i år.

De siste ukene har vist svært tydelig at de europeiske børsene tar raskt etter det som skjer på Nasdaq og Wall Street. Som en avis skrev: Når man lukker et vindu i Seattle blir det storm i Oslo. Det knytter seg derfor stor spenning til hvordan de europeiske børsene generelt og Oslo Børs spesielt vil åpne torsdag.

Les om hva som har skjedd i aksjemarkedet:


Onsdag kan gi ny nedgang på Oslo Børs
Moderat opptur for IT-indeksen
Hva skal vi med Oslo Børs?
Oslo Børs tirsdag: Hardt fall på IT-indeksen
Helrødt på IT-indeksen
Frykter nytt IT-fall på Oslo Børs
Solskinn på IT-indeksen
IT-indeksen opp igjen
IT-indeksen faller og faller...
Comeback for taperne
Fortsatt ned for IT-indeksen

Til toppen