Ny speilingsteknologi i NT Server 5.0

IntelliMirror er utviklet av Microsoft for å la brukere speile dataene som finnes på deres lokale disk mot serveren, slik at ikke alt går tapt i tilfelle PC-feil.

IntelliMirror er utviklet av Microsoft for å la brukere speile dataene som finnes på deres lokale disk mot serveren, slik at ikke alt går tapt i tilfelle PC-feil.

IntelliMirror, som ble annonsert i slutten av forrige uke, vil være en innebygget funksjon i den nye Windows NT Server 5.0 som ventes neste år.

Teknologien, som muliggjør speiling på operativsystem nivå, kan ifølge InfoWorld Electric brukes på to forskjellige måter.

Adminmistratorer kan bestemme hvilken informasjon fra en brukers PC som automatisk skal speiles til serveren, eller sluttbrukeren kan aktivt be om speiling av spesielle applikasjoner eller data ved å høyreklikke med musen på aktuell informasjon.

Ifølge talsmenn for Microsoft, vil ikke IntelliMirror skape lagringsproblemer eller noen spesiell økning i nettverkstrafikken, til tross for dupliseringen av lokalt lagrede data over på serveren.

- Det er deler under lokket til IntelliMirror som ser på hva en bruker jobber med og hva han eier, sier Phil Holden, produktsjef for Microsofts forretningssystem divisjon, til InfoWorld Electric. Han forteller videre at teknologien ikke vil speile informasjon som aldri blir brukt, og derfor redusere mengden informasjon som lagres på serveren.

- IntelliMirror omgjør på en måte PC-ens harddisk til en lokal hurtigbuffer, slik at brukere kan arbeide lokalt med deres egne data og speile endringer til serveren, sier senior visepresident i Microsofts systemgruppe for privatepersoner og bedrifter, Jim Allchin, til InfoWorld Electric.

-Dette formen for en lokal buffer reduserer trafikken over nettet, forklarer han.

I tillegg vil IntelliMirror bruke Single Instance Storage, en egenskap som sørger for at bare en kopi av hver applikasjon og datamengde blir speilet og lagret.

IntelliMirror er også designet til å fungere som en backup-enhet i tilfelle PC-feil.

- De fleste PC-er i dag mangler tilstrekkelig backup, sier Tom Harris, analytiker for International Data Corporation, til InfoWorld Electric.

- Dette er i samsvar med Microsofts Zero Administration opplegg, et forsøk på å adressere dette og jeg tror det vil lykkes.

Selv om IntelliMirror trolig kan erstatte speilingsegenskaper til applikajoner som Lotus Notes, sier Microsofts Holden at teknologien ikke vil konkurrere med slike funksjoner i disse produktene, fordi de gjøres på et lavere nivå, nemlig i operativsystemet.

Til toppen